Mest upopulære borgmester: Det kunne have været langt værre

Silkeborgs borgmester Steen Vindum scorer lavt i ny popularitetsmåling

Man kan roligt sige, at Silkeborgs borgmester Steen Vundum (V) ikke ligefrem kan bryste sig af at være Østjyllands mest populære borgmester. Nok nærmere tværtimod.

Faktisk er flere borgere utilfredse end tilfredse. Det viser en ny Megafon-måling foretaget for TV 2 | ØSTJYLLAND blandt vælgerne i Silkeborg Kommune.

I målingen svarer 28 procent af de 504 adspurgte, at de er tilfredse eller meget tilfredse med deres borgmester. 33 procent er hverken tilfreds eller utilfreds, mens 30 procent af utilfredse eller meget utilfredse.

Den manglende popularitet kommer ikke bag på hovedpersonen selv, Steen Vindum. Han fortæller i et interview med tv2oj.dk, at det højest sandsynligt skyldes flere omdiskuterede sager i kommunen:

- Jeg tænker, at der er nogle ting, der fylder hos folk lige nu. Folk har været meget utilfredse med flere sager lige op til rundspørgen. Sådan tror jeg, det ville være, uanset hvem der var borgmester, siger Steen Vindum og fortsætter:

- Det kunne have været langt værre.

Mindre populære beslutninger

Det er diskussionen om en ny skolestruktur og beslutningen om at lave en underjordisk parkeringskælder under Torvet i Silkeborg, der ifølge borgmesteren har fået popularitetbarometeret til at slå ud til den negative side.

Modstanden mod, at kommunens 27 skoledistrikter skal nedlægges og i stedet erstattes af skolefællesskaber har været stor. I sidste uge valgte flere partier at trække deres støtte til forslaget på baggrund af forældreprotesterne.

Selvom utilfredsheden er stor lige i øjeblikket - to år efter kommunalvalget - så tror borgmester Steen Vindum på, at udviklingen vil vende.

- Jeg tror, at mange synes, det er en dårlig idé med for eksempel Torvet, men der er et politisk flertal bag det. Jeg tror, de fleste folk vil blive glade for det, når det er færdig, siger han.

Steen Vindum understreger samtidig, at målingen er et øjebliksbillede og at han håber, at folk vil måle ham på præstationerne over hele den fireårige valgperiode:

- Jeg har skabt øget vækst. Flere arbejdspladser. Vi har høj ledighed og høj beskæftigelse. Vi har fået et bedre erhvervsklima. Så hvis man spurgte virksomhedsejerne, så ville svaret nok være et andet.

Borgmester-tilfredshed

Her kan du se, hvor tilfredse/meget tilfredse borgerne er med deres borgmester i de øvrige østjyske kommuner:
  • Peter Sørensen, Horsens - 67 procent
  • Uffe Jensen, Odder - 64 procent
  • Nils Borring, Favrskov - 57 procent
  • Jan Petersen, Norddjurs - 48 procent
  • Claus Wistoft, Syddjurs- 44 procent

Der er endnu ikke offentliggjort meningsmålinger for kommunerne Silkeborg, Randers, Samsø, Skanderborg og Aarhus.

TV 2 | ØSTJYLLAND gennemfører fra den 9. november til den 25. november midtvejsvalg i de østjyske kommuner med meningsmålinger og tv-debatter.

I aften, tirsdag, kan du se en direkte tv-transmitteret politisk debat om Silkeborg Kommune. Se udsendelsen fra kl. 19.30.