Mary og Frederik i Silkeborg til Jorn og prisuddeling

Kronprinsparret er i dag i Silkeborg til uddeling af Kronprinseparrets Priser

Fra sidste års uddeling Foto: Henning Bagger - Scanpix

Der er royalt besøg i Silkeborg i dag. 

I aften uddeles nemlig Kronprinseparrets Priser, som er en uddeling, der hylder og hædrer præstationer indenfor kultur og sociale indsatser. 

Læs også Nu kan du melde dig til stort løb med Kronprinsen i Aarhus

Det foregår klokken 21.00 i aften i Jysk Musikteater i Silkeborg, og underholdningen er sikret med optrædener fra blandt andre Simon Kvamm og Shaka Loveless.

Det er 13. gang, at prisuddelingen sker, men det er ikke det eneste, Kronprinseparret skal lave i Silkeborg i dag.

De skal nemlig også forbi Museum Jorn, hvor museumsdirektøren glæder sig til at byde dem velkommen. 

Læs også Kronprinsen i Aarhus: Jeg er rigtig ked af min fars beslutning

- Jeg har haft den store fornøjelse at opleve Kronprinsparrets interesse i Asger Jorns kunst, da de deltog i åbningen af vores Jorn udstillinger i Brasilien (2012) og i Chile (2013). Derfor er det en stor fornøjelse at byde dem velkommen på museet. Vi har udbygget samarbejdet med Per Kirkeby til at det nu omfatter adskillige tusinde værker og jeg glæder mig til at præsentere vores seneste udbygninger og planer for en af Danmarks største nulevende kunstnere, siger museumsdirektør Jacob Thage i en pressemeddelelse.

- Museum Jorn viser for øjeblikket en udstilling af amerikaneren Cindy Sherman, en af vor tids allervigtigste nulevende kunstnere, der helt fra 70'erne foregreb vores nuværende selviscenesættende kultur på de sociale medier, som jeg ser frem til at vise Kronprinsparret, siger han. 

Læs også Frederik og Mary uddeler priser under stort show i Silkeborg

Kronprinseparrets Priser kan følge klokken 21.00 på DR1, og i løbet af dagen kan du finde video fra forberedelserne her på TV2 ØSTJYLLAND.