Målet var 1000 kroner, men det er stukket helt af

Den 8-årige pige samler penge ind til kampen mod kræft, og det går over al forventning.

Der bliver produceret perleplader i vildskab i Kjellerup.

Det er 8-årige Merle, der i august fik idéen om at sælge perleplader for på den måde at samle penge ind til kampen mod kræft.

- Vi så Knæk Cancer sidste år, og Merle er meget omsorgsfuld og vil gerne hjælpe folk. Derfor ville hun gerne samle penge ind i år. Jeg spurgte hende, hvordan hun ville hjælpe, og Merle er mega kreativ, så hun foreslog selv at lave perleplader, fortæller hendes mor Pia Abrahamsen.

Et familieprojekt

I første omgang satte de sig et mål om at lave og sælge perleplader for 1000 kroner, så opjusterede de til 5000 kroner, og nu har Merle og familien solgt perleplader for over 25.000 kroner.

- Jeg har ikke tal på, hvor mange det er blevet til, men det er mange hundrede perleplader, fortæller Pia Abrahamsen.

Perlepladerne bliver solgt for mellem 10 og 30 kroner eller det beløb, køberen ønsker at donere.

quote Det er blevet et familieprojekt, og det er rigtig hyggeligt. Vi får snakket om en helt masse, man ikke snakker om, når man bare sidder og ser tv.

Pia Abrahamsen

Efterhånden som efterspørgslen er steget, og produktionen har grebet om sig, er hele familien blevet involveret i projektet, så nu går eftermiddage og aftener med at lave perleplader.

- Det er blevet et familieprojekt, og det er rigtig hyggeligt. Vi får snakket om en helt masse, man ikke snakker om, når man bare sidder og ser tv, siger Pia Abrahamsen.

Kræft kom tæt på

Pengene donerer Merle til Knæk Cancer, der løber af stablen i uge 43 og kulminerer med et show på TV 2 den 29. oktober.

Og familien i Kjellerup har selv haft kræft tæt inde på livet.

- Jeg havde noget hudkræft for tre år siden, som jeg blev opereret for. Det er væk nu, men jeg går stadig til kontrol. Det var ikke noget, vi involverede Merle i, så hun vidste det ikke, men nu har vi fortalt hende det, fortæller Pia Abrahamsen.

En perleplade med logoet for Knæk Cancer tager ti minutter at lave, fortæller Pia Abrahamsen.
En perleplade med logoet for Knæk Cancer tager ti minutter at lave, fortæller Pia Abrahamsen.

Butikker i byen bakker op

Familien er overraskede over, at Merles idé er blevet så stor en succes.

- Det er vildt, og Merle er mega stolt. Vi har sendt rigtig mange perleplader rundt i Danmark, og så har flere butikker i Kjellerup solgt perlepladerne og flere forretningsdrivende har doneret store beløb, fortæller Pia Abrahamsen.

Flere købere har også påskønnet Merles indsats.

- Folk har virkelig været betænksomme. En kvinde sendte perler og 40 kroner, så Merle kunne købe en is, og en af naboerne kom med et gavekort til Merle, fordi hun synes, det er så flot, at hun samler ind for at hjælpe andre, siger den stolte mor.

Interesserede kan se Merles perleplader på facebooksiden "Merles indsamling til knæk cancer 2022"