Luksusproblem i Silkeborg: Nødt til at sætte vuggestue-pavillon op

Det går så godt med at trække nye børnefamilier til Silkeborg, at kommunen er nødt til at oprette midlertidige institutionspladser

02:13

VIDEO: Befolkningsvæksten i Silkeborg har været større end forventet. Det har blandt andet skabt pres på kommunens daginstitutioner.

Det går stærkt i Silkeborg. Faktisk så stærkt at man har svært ved at følge med. Børnefamilierne strømmer til landsbyer som Sejs-Svejbæk, og kommunen kæmper med at finde plads til alle børnene.

Der er netop åbnet 16 nye vuggestuepladser, og der er planer om at bygge en ny institution. Men det er ikke nok. I Sejs-Svejbæk sættes en midlertidig vuggestue-pavillon snart op.

Vi skal selvfølgelig hyre ekstra personale. Nomineringerne i kommunen er jo de samme, uanset om vi får flere eller færre børn.

Lone Køhler, daginstitutionsleder

- Befolkningsvæksten har nok været større end forventet. Nu kommer der mange udefra fra eksempelvis Aarhus og København. Man får mere for pengene i Sejs, siger leder af Daginstitutionen Sejs-Laven, Lone Køhler, til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun har udsigt til nye kolleger inden længe.

Mere run på

- Vi skal selvfølgelig hyre ekstra personale. Nomineringerne i kommunen er jo de samme, uanset om vi får flere eller færre børn, siger Lone Køhler.

Også familierne i området mærker tilvæksten i dagligdagen.

Læs også Minister om lukningstruede børnehaver: - Vær varsom med bål og brand

- Der er mere run på. Skolen udvider, og man kan mærke, der er tryk på børnehaven, fortæller Claus Lovring.

Han er en blandt mange fædre, der er blevet tiltrukket af Silkeborg Kommune.

- De ting, som man bruger i hverdagen, er tæt på, og det betyder noget, og så er der ikke langt til natur, lyder det fra ham.

Claus Lovring er glad for at bo i Silkeborg, som på trods af stort pres på grund af massiv befolkningstilvækst stadig ifølge ham kan tilbyde et højt serviceniveau.

Også nye boliger på vej

Ikke overraskende er borgmester Steen Vindum (V) rigtig godt tilfreds med de mange nye borgere, og han garanterer, at kommunen kan følge med udviklingen.

- Det er jo et luksusproblem, og det er vores opgave, at der er nok daginstitutioner. Vi står på mål for det, men jeg vil gerne garantere, at vi er gearet til væksten, siger borgmesteren.

02:37

VIDEO: Borgmester Steen Vindum kommer i interviewet her med sine bud på, hvorfor Silkeborg er så populær i øjeblikket. 

Luk video

Også i forhold til nye boliger mener Steen Vindum, at Silkeborg har styr på sagerne. 70 nye boliger er lige nu ved at blive bygget, og flere er på vej.

Det er langt fra heller ikke kun i Sejs-Svejbæk, at der er brug for mere plads til børnefamilier. Også flere andre omegnsbyer oplever den positive udvikling. Derfor har borgmesteren og de øvrige lokalpolitikere også afsat over 11 millioner kroner til at løse de akutte udfordringer.