Lokalt bøfhus bukker under for corona

Jensens Bøfhus i Silkeborg lukker midlertidigt som følge af coronasituationen. Fremtiden er endnu uvis for de ansatte.

Coronarestriktionerne har været særligt hårde ved restaurationsbranchen, og det har Jensens Bøfhus i Silkeborg for alvor kunnet mærke, fortæller direktør hos Jensen Bøfhus Anders Nikolaisen.

- På baggrund af corona oplever vi et fald i antallet af gæster og dermed også omsætning, der gør, at restauranten ikke længere kan dække sine udgifter, siger Anders Nikolaisen til TV2 ØSTJYLLAND.

Han fortæller desuden, at Jensens Bøfhus-koncernen har et krav til restauranterne om, at de skal kunne dække egne udgifter. Det er på den baggrund, at bøfkæden nu har valgt at lukke restauranten i Silkeborg på ubestemt tid.

Derfor vil det fra 31. oktober og frem ikke længere være muligt at spise sig mæt i frokostbøf, favoritsauce og softice ad libitum hos Jensens Bøfhus på Torvet i Silkeborg.

Uvis fremtid for de ansatte

Jensens Bøfhus i Silkeborg har 19 ansatte, og det er endnu uvist hvilken fremtid, de nu går i møde.

Fra koncernens side kigger man i øjeblikket på mulighederne for at beholde medarbejderne i organisationen.

- Vores medarbejdere har ydet en kæmpe indsats, så vi arbejder på at beholde så mange som muligt. Vi får også brug for dem igen, når vi åbner, siger Anders Nikolaisen.

Han nævner blandt andet overflytning som en mulighed for de ansatte. Men fordi der ikke er andre Jensens Bøfhus-restauranter i nærheden af Silkeborg, afhænger det meget af medarbejdernes egen vilje til at omstille sig.

Lokale restriktioner slår ekstra hårdt

Restauranten i Silkeborg var i forvejen ikke blandt de af koncernens restauranter med det største overskud.

Derfor har de ikke haft meget på kistebunden at stå imod med. Og især fremhæver Anders Nikolaisen de lokale restriktioner som en faktor for den manglende omsætning.

- Vi har løbende oplevet, at når der har været lokale restriktioner, eksempelvis som vi så i Silkeborg og Aarhus, så er antallet af kunder faldet til et niveau, hvor det bliver svært at drive forretning, siger Anders Nikolaisen.

Han vurderer desuden, at man ved at lukke restauranten i Silkeborg midlertidigt, samt ved at slå to restauranter i København sammen, har lukket koncernens huller. I hvert fald for nu.

- Med det som vi ved, så har vi gjort det, der skal til. Men det er umuligt at sige noget kvalificeret om fremtiden, så længe der er corona, siger Anders Nikolaisen.

Unknown

Brand tæt ved nyrenoveret kulturhus

20210515-110842-L-1920x2751we

Dagens konfirmand kom tidligt i kongelig lære

Skærmbillede 2021-05-15 kl. 11.30.13

Trist majvejr fortsætter så langt øjet rækker

IMG_0209

play VIDEO: Kom med på jagt efter forsvundet anker

20200727-180240-2-1920x1308we

Trods ny vejledning: Rejsebureau tror ikke på rejse-boom

COVID-19 corona test forum horsens

liveblog COVID-19 LIVE: 1074 nye smittetilfælde i Danmark

Dagens mest læste