Lige så mange jobs som før krisen

I Silkeborg Kommune var der sidste år mere end 30.000 fuldtidsstillinger

Antallet af fuldtidsjobs i Silkeborg er tilbage på samme niveau som før finanskrisen.

Ved udgangen af 2014 var der ifølge Danmarks Statistik flere end 30.000 fuldtidsstillinger i Silkeborg Kommune. Det er det højeste antal jobs, der har været i kommunen i fem år.

Siden 2011, hvor det stod værst til, er skabt 1.552 fuldtidsstillinger - heraf 1400 fuldtidsstillinger siden 1. januar 2013, og sidste år flere end 500 nye arbejdspladser i kommunen.

- Det er meget positivt, at det går så godt i erhvervslivet på tværs af brancher. I Silkeborg Kommune har vi forsøgt at skubbe til den positive udvikling ved at lempe byrderne for erhvervslivet. Det har vi blandt andet gjort ved at afskaffe af dækningsafgiften og sænke gebyrerne på byggesager, lyder det fra borgmester Steen Vindum (V) i en pressemeddelelse.

Der har især siden 2011 været fremgang at spore inden for videnservice og rådgivning, hvor antallet af jobs ifølge Danmarks Statistik er steget med 500.

Nu skal der satses på talenter

Med kampagnen "Silkeborg Kalder" er Silkeborg Kommune de seneste to år gået målrettet efter at få flere til at bosætte sig kommunen. Næste skridt i tiltrækningen af nye borgere handler om talenter.

- Vi arbejder lige nu på at fintune vores Silkeborg Kalder-kampagne, så vi i højere grad kalder på nye borgere med præcis de kompetencer, som virksomhederne har behov for. Det er en spændende mulighed for makkerskab mellem Silkeborg Kommune og de lokale virksomheder om at tiltrække talenter, som jeg gerne vil teste sammen med Silkeborgs virksomheder, siger Steen Vindum.

I en ny undersøgelse udarbejdet af Dansk Erhvervsfremme fremgår det desuden, at 30 procent af virksomhederne i Silkeborg Kommune forventer at ansætte flere medarbejdere i løbet af i år.