Lettede tillidsmænd på Tvilum: - Vi har siddet på nåle

Tillidsmændene på Tvilum har siddet på nåle. Derfor var lettelsen stor efter at det er kommet frem, at investorgrupper overtager den konkursramte møbelfabrik

03:45

Der var et lettet ægtepar – der samtidigt også er tillidsmænd på Tvilum – der modtog nyheden om Tvilums redning fredag. Møbelfabrikken er solgt til en dansk investorgruppe.

- Man har siddet på nåle i den sidste uges tid for at være sikker på, at det gik i orden. Men der var jo ingen garanti, så man må sige, at man kan drage lettelsens suk, siger Kirsten Andersen.

Læs også Møbelvirksomheden Tvilum er solgt: 500 job bevares i Danmark

Den anden februar gik det op for medarbejderne, at virksomheden Tvilum var i økonomisk krise. 700 medarbejder fra virksomheden tre fabrikker i Fårvang, Kjellerup og Polen blev sendt hjem. Senere samme dag kom det frem, at virksomheden var gået konkurs. 

Byen har været død. Folk har bare siddet hjemme og fulgt med i nyhederne.

Kirsten Andersen, fællestillidsmand

Det har derfor været en lang uge for ægteparret fra Fårvang.

- Det er faktisk værre at vente, end at få at vide du ikke skal komme igen. Det har været helt ad helvedes til den her uge, siger Frank Andersen. 

Læs også Medarbejder på Tvilum: Vi kørte på kro og fejrede det

- Byen har været død. Folk har bare siddet hjemme og fulgt med i nyhederne. Det har jeg også selv gjort, og når jeg synes, det har været for meget, så har jeg gået nogle ture, så kan man aflede tankerne, siger Kirsten Andersen.

Men fredag kunne kuratorerne i konkursboet fortælle, at virksomheden stod til at redde. En investorgruppe overtog møbelfabrikken og 504 af medarbejderne i Danmark kan beholde deres job.

Ifølge Kirsten Andersen er det et lille skår i glæden, at man ikke kan sikre job til alle 595 medarbejdere i Danmark.

- Men det er træls at se i nyhederne i aftes, at er er så mange, der skal væk. Men vi har trods alt bevaret en virksomhed og nogle arbejdspladser, siger Kirsten Andersen, der er fællestillidsmand for HK på Tvilum.