Lauge er klar til jokerrolle mod Kroatien

BSVs Rasmus Lauge føler sig for alvor med i VM-turneringen efter masser af spilletid i sejren over Algeriet

Nu er VM-jokeren Rasmus Lauge i gang. Sådan føler han selv efter den sikre sejr over Algeriet, som sendte Danmark i mellemrunden med minimum to point.

- Jeg syntes, det var fantastisk at få lov til at spille meget mod Algeriet. Det var et meget svært hold at spille imod, selv om resultatet nok viser noget andet. Men de hang ved, og de gik ikke ned i tempo, selv de var langt bagud, så det var en fed kamp at være med i, siger Rasmus Lauge.

Landstræner Ulrik Wilbek gav den 19-årige Bjerringbro-Silkeborg-spiller masser af spilletid, og det var med til at gøre udslaget for Lauges præstation og VM-følelse.

- Den her kamp gjorde, at jeg føler, jeg kom helt ind i det.

Nu har jeg fået noget fart i benene og prøvet at blive lidt træt, mens jeg var på banen. Så det var rigtig godt, fastslår Rasmus Lauge.

Playmakeren er kun tiltænkt en rolle, når Bo Spellerberg og Lasse Boesen løber tør for kræfter og idéer, og den rolle er Rasmus Lauge klar til at udfylde.

- Det bliver ligesom mod Serbien. Hvis der bliver brug for mig, så er jeg helt klar. Men i første omgang er det førstekæden og de mere rutinerede spillere, som kommer til at spille mest. Så må vi se derfra. Det kommer nok til at blive i den jokerrolle, som jeg er tiltænkt i hele turneringen, vurderer Rasmus Lauge, som scorede to gange mod Algeriet.