Lars Larsens imperium henter nyt rekordoverskud

Lars Larsen Group, der blandt andet ejer Jysk, har i seneste regnskabsår hentet et rekordstort overskud.

Lars Larsen døde i 2019 af kræft, men hans forretningsimperium lever videre i bedste velgående. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Lars Larsen Group, der blandt andet ejer Jysk, har hentet et rekordstort overskud før skat i det seneste år. Det oplyser koncernen mandag.

Koncernen indeholder flere forskellige forretningsdele og har for det regnskab, der lukkede i 2019, haft en omsætning på 34,7 milliarder kroner, mens overskuddet før skat lyder på 3,7 milliarder kroner.

Det er lige en decimal bedre end det foregående år, der endte med et overskud før skat på 3,6 milliarder kroner.

Lars Larsen åbnede den første Jysk Sengetøjslager-butik i Aarhus i 1979. I dag ligger der omkring 2500 Jysk-butikker i mere end 40 lande. Foto: Niels Ahlmann Olesen / Ritzau Scanpix

Efter Lars Larsens død i august sidste år overtog hans familie 99 procent af ejerskabet af Lars Larsen Group, og det er hans søn Jacob Brunsborg, der er bestyrelsesformand.

Læs også Kæmpe bifald i Boxen: Lars Larsen hyldet

Senge giver penge

De fleste vil måske forbinde Lars Larsens forretningsimperium med kæden Jysk. Lars Larsen Group indeholder dog også mange andre ben, og det er her, at overskuddet er blevet løftet.

Blandt andet forvalter Lars Larsen Group et ejerskab i hotel- og golfanlægget Himmerland Golf & Spa samt sushi-kæden Letz Sushi.

Læs også Østjysk skuespiller vinder stor filmpris for rolle i gidseldrama

I en pressemeddelelse om regnskabet fremhæves Actona Company, der laver moderne møbler, SengeSpecialisten, og Scancom, der laver udendørsmøbler, for forbedringerne i deres regnskab.

Kæden Jysks overskud er derimod dykket.

02:16

VIDEO: Lars Larsens begravelse forløb med masser af familie, venner og ansatte, der alle hver især gav det sidste farvel. 

Luk video

Golf og sushi giver minus

- Grundet meget store investeringer kom Jysk ud af regnskabsåret med et lidt mindre overskud end året før, siger Jacob Brunsborg i pressemeddelelsen til regnskabet.

Lars Larsen Group kæmper også med at få bedre resultater ud af blandt andet Himmerland Golf og Spa Resort samt Letz Sushi.

  Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

- På trods af at indtjeningen endnu engang er historisk høj, er der stadig selskaber, der leverer negativt afkast, siger Jacob Brunsborg i pressemeddelelsen.

- Derfor har vi i seneste regnskabsår gennemført betydelige investeringer i blandt andet Himmerland Golf & Spa Resort og Letz Sushi.

Læs også Østjysk pølselegende overraskede: - Det var mig, der bragte den til Danmark

- På den baggrund forventer jeg også, at vi vil se forbedrede resultater allerede i indeværende regnskabsår.