Lars Larsen ramt af finanskrisen

Dynekongen fra Silkeborg sælger stadig masser af sengetøj. Til gengæld mister han penge på møbler og golf.

Sengetøjskoncernen Jysk med hovedsæde i Brabrand klarer sig godt gennem krisen. Det samme kan dog ikke siges om de andre selskaber, Lars Larsen ejer.

Ifølge Jyllands-Posten tabte den silkeborgensiske dynekonge i det seneste regnskabsår store millionbeløb på møbler og golf.

Hårdest ramt er møbelkæden Bolia, der lider under et massivt dyk i forbruget. Bolia havde i regnskabsåret et minus på 30 mio. kr., hvilket er det dårligste resultat i selskabets historie.

- Det har været et stormfuldt år kraftigt påvirket af de dårlige konjunkturer. Det er dog positivt, at omsætningen kun er faldet med 4 procent, mens møbelmarkedet generelt har haft en tilbagegang på 25 procent, siger direktør i Bolia A/S Lars Lyse Hansen til avisen.

Det er dog ikke kun møbelbranchen, der lider under finanskrisen. Også golf-entusiasterne holder tilsyneladende ekstra godt fast på pengene i øjebliket.

Lars Larsen driver Himmerland Golf&Country Club med to golfbaner, hotel, restaurant, bowlingscenter og butik. Centret ved Farsø havde i det seneste regnskabsår et underskud på 11,6 mio. kr.