Lang svømmetur for sclerose: Det er ikke sjovt at se sin mor sådan

Tre kammerater svømmede i dag fra Himmelbjerget til Silkeborg i en god sags tjeneste

02:39

Mads Randløv Gøttler, hans bror og en kammerat tog i dag en lang svømmetur for at samle penge ind til sclerose.

Det var ikke lunt badevand, der i dag lokkede brødrene Gøttler og kammeraten Dennis Kinnerup til en længere svømmetur i Silkeborgsøerne.

Tilsammen svømmede de tre gutter godt tolv kilometer for at gøre opmærksom på sclerose og samle penge ind til forskning.

Brødrene Gøttler har taget turen fra Himmelbjerget til Silkeborg på svømmefødder flere gange.

Mads Randløv Gøttler, hans bror og en kammerat svømmede i dag fra Himmelbjerget til Silkeborg. En tur på knap 12 kilometer.

Det hele begyndte egentlig som et tabt væddemål. Sådan er det ikke længere.

- Vi tænkte, at vi ligeså godt kunne gøre det til en god sag. Derfor startede jeg det her. Det er fem år siden i dag, siger Mads Randløv Gøttler.

Deles om kilometerne

Selv om Mads Randløv Gøttler har svømmet turen for sclerose flere gange, så er det første gang, at de er tre til at deles om kilometerne.

- Det betyder meget at kunne give noget af sig selv for at kunne give det videre til andre, siger Kristian Gøttler, der i dag var en af tre, der svømmede fra Himmelbjerget til Silkeborg for at samle ind til forskning i sclerose.

Og svømmeturen betyder meget for de to brødre, der selv har sclerose tæt inde på livet.

Man giver noget af sig selv for at give videre til andre. I vores tilfælde er det vores mor, der lider af sclerose.

Kristian Gøttler, Virklund

- Det betyder sindssygt meget. Man giver noget af sig selv for at give videre til andre. I vores tilfælde er det vores mor, der lider af sclerose. Det er en kæmpe motivationsfaktor, siger Kristian Gøttler.

Især de seneste to år har drengene kunnet se konsekvenserne af sygdommen.

- Hun bor på plejehjem og sidder i kørestol. Det er ikke rart at se sin mor på den måde. Men jeg håber, at vi kan få hende herned i dag, så hun kan mærke stemningen, siger Mads Gøttler.

17.000 kroner svømmet i land

Efter tre timer og et kvarter ramte de tre i samlet flok havnen i Silkeborg. Tanken er, at deres svømmetur foruden indsamlingen skal være med til at inspirere andre.

Tre timer og et kvarter tog det to brødre og en kammerat at svømme knap 12 kilometer fra Himmelbjerget til Silkeborg. De tre skiftedes til at svømme, men svømmede i samlet flok ind i havnen i Silkeborg.

Indsamlingen hedder Fest på Floden. Der er foreløbig samlet 17.000 kroner ind.

I videoen øverst i artiklen kan du se mere om de tre gutters svømmetur for sclerose.