Landin før brag: Fedt med pres

BSV-keepers niveau vigtigt under kamp mod Spanien

Det er ikke meget spilletid, den danske andenkeeper Marcus Cleverly har fået ved EM indtil nu.

Årsagen er ganske enkelt, at Bjerringbro-Silkeborg-målvogteren Niklas Landin har spillet så godt, at der ikke har været grund til at pille ham ud.

Fortsætter han med det spil, han har disket op med i de seneste kampe, kan det blive rigtigt svært for spanierne i aftenens semifinale, forudsiger landstræner Ulrik Wilbek.

- Når først han er der, hvor han er til slut i kampene mod Sverige og Tyskland, så har man fornemmelsen af, at det er ham og ikke skytten, der bestemmer, om der bliver mål. Det er ubehageligt at spille mod, siger Wilbek.

Også Mikkel Hansen har store forventninger til Landins indsats i semifinalen.

- Han har stået helt vildt godt og er en af de store grunde til, at vi er nået så langt.

- Kan han holde det niveau, han har vist i de to seneste kampe, så ser det rigtigt godt ud, siger den danske bagspiller.

Fint med forventninger
Selv har BSV-keeperen det fint med at være en af de spillere, der er store forventninger til.

- Det er kun fedt at have det ekstra pres på én. Jeg havde nok ikke været målmand, hvis ikke jeg kunne klare det. For mig er det kun ekstra motivation til at yde mit bedste.

- Man siger jo, at målmanden skal stå godt, hvis man skal have en chance for at vinde, men sådan er det jo i alle kampe. Og vi er jo også afhængige af, at vi står godt i forsvaret, siger den 23-årige målvogter.

Niklas Landin spillede en storkamp, da Danmark besejrede Spanien 28-24 i semifinalen ved sidste års VM.

Han nappede 15 af 34 forsøg og endte dermed med en redningsprocent på 44. Tre af redningerne skete i forbindelse med straffekast.