Lægefejl: Er du en af de 1.400, der ikke er blevet testet for kræft?

Region Midtjylland opfordrer 1.400 kvinder til at blive testet

Luftfoto af Regionshospitalet i Viborg Foto: Morten Dueholm - Scanpix

Efter mistanke om lægefejl på Regionshospitalet Viborg har 21 kvinder fået diagnosen brystkræft. De var oprindeligt erklæret raske, oplyser Region Midtjylland. Flere af 21 kvinder er fra Silkeborg. 

3.600 kvinder var blevet undersøgt af den pågældende læge, der har lavet fejl, og de blev alle tilbudt en ny undersøgelse. 

Læs også Overlæge stillede forkert diagnose i 21 kræftsager

1.400 kvinder har ikke taget imod tilbuddet, og de bliver nu kontaktet igen.

- De kvinder skal gå til deres praktiserende læge. De får alle et brev i dag eller en af de kommende dage om, at de optræder på listen over dem, der ikke tog imod det her tilbud i slutningen af juni, og at vi vil gøre dem opmærksom på, at det her tilbud er lukket ned, men at de skal gå til deres praktiserende læge, der kan henvise dem til en mammografi, siger Kristine Stange, der er kommunikations- og sekretariatschef hos Hospitalenhed Midt til TV2 ØSTJYLLAND.

Der er dog ingen grund til at frygte, at de 1.400 kvinder alle render rundt med en akut risiko for at have kræft. 

Læs også Overlæge mistænkt for fejl: Tusindvis tilbydes ny undersøgelse

- Vi formoder, at mange af kvinderne ikke reagerede på tilbuddet, da de enten lige er blevet screenet for brystkræft eller at de skal igen, siger Kristine Stange.

TV2 ØSTJYLLAND har spurgt lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt Michael Braüner Schmidt om, hvorfor de af de 1.400 kvinder, der skulle have lyst til at blive undersøgt, nu skal gå til egen læge i stedet for at man forlængede tilbuddet om en ekstraordinær undersøgelse. 

Læs også Stor bekymring på hospital: - Vi frygter flere fejl

- Det blev etableret, fordi det var en helt ekstraordinær situation. Hvis man er bekymret, eller at man har noget i brystet, man synes er forkert, så gå til egen læge. Jeg mener bestemt, at det er ligeså godt et tilbud. Vi er klar, hvis der er kvinder, der er bekymrede. Hvis det mod forventning skulle vise sig, at der er flere kvinder, der henvender sig på baggrund af den her reminder, vil vi sørge for, at de her kvinder bliver undersøgt rigtig hurtigt, siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 

01:27

Jette fra Gjern nær Silkeborg er en af de 21 kvinder, der blev erklæret raske, men som viste sig at have brystkræft. 

Luk video