Kunstner laver illusion af at stene kat

Den kontroversielle kunstner Ibi-Pippi Orup har forarget mange ved at lade, som om hun stenede en kat i en sæk

Den østjyske kunstner Ibi-Pippi Orup er kommet i modvind på de sociale medier, efter at hun har lavet et noget kontroversielt kunstværk.

"Katten i sækken" hedder kunstværket som består af en video, hvor Ibi-Pippi Orup gør seeren opmærksom på, at hun nu vil putte en kat i en sort sæk for så at slå den til plukfisk med en sten for at lave "abstrakt kunst".

Videoen slutter dog med, at hun afslører, at katten ikke er kommet noget til, og at posen i stedet har været fyldt med makrelsalat, som i videoen giver en effekt af blodige rester af katten.

Katten i videoen er fuldstændig uskadt, og kunstværkets formål er ifølge kunstneren det direkte modsatte af, hvad videoen viser:

- Jeg ønskede jo at bevise over for debattører og andre kunstnere, at det er ikke nødvendigt at dræbe et dyr for at skabe en effekt - du kan sagtens skabe en chokeffekt, du kan sagtens lave en pointe - uden at slå dyr ihjel, siger Ibi-Pippi Orup.

Men selvom formålet var at undgå at dyr bliver misbrugt i kunstens navn, så har mange misforstået budskabet.

- Der er rigtig, rigtig mange, som var chokerede, inden de havde set den fulde video.

Ibi Pippi Orups mål med værket var at skabe debat, og selvom det har skabt meget vrede blandt modtagerne, så mener kunstneren selv at målet er nået:

- Det er faktisk der, hvor jeg synes, værket har den allerstørste kunstneriske succes, forstået på den måde, at det jeg ser, når jeg ser en kunstner slå et dyr ihjel, det er jo, at jeg føler sorg, jeg føler vrede, jeg føler opgivenhed. Og lige nøjagtig de følelser formår jeg at overføre til mit publikum.

Hør Ibi-Pippi Orup fortælle mere om værket øverst på siden.

Du kan se hele værket (som kan virke meget voldsomt) her:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Katten i sækken

Her er værket, som mange af jer har ventet på. Det var planlagt til offentliggørelse i morgen kl. 20:00, men politiet har kontaktet mig flere gange i løbet af dage og anmodet mig om at stoppe dette værk. Da jeg har modtaget flere trusler, vælger jeg at offentliggøre værket før tid. Nu ved vi i det mindste, HVAD vi diskuterer.

Posted by Ibi-Pippi on 18. september 2015

Blomsten Silkeborg Winnie Christensen

playHvorfor må blomsterbutikker og Normal holde åbent, når Flying Tiger skal være lukket?

akutklinik Grenaa

play Muligt at lukning af akutklinikker forlænges: - Det er rigtig ubehageligt

Kalø Slotsruin vinter

playFrostvejr og solskin lokkede på vinterens koldeste dag

coronaprøve corona

Trods lavt smittetal stiger antal smittede med B117-variant

coronatest coronavirus covid-19 test

Opfordring ser ud til at virke: Testcenter oplever igen stor efterspørgsel

Thomas Pedersen

Før lavede Thomas guidede gåture: Nu bliver han forpustet af at gå ud i sit køkken