Kunderne vil have benzinbiler, men el er stadig billigere

I en tid med stærkt fokus på grøn omstilling går salget af benzin- og dieselbiler faktisk godt hos Bilernes Hus i Silkeborg, hvor især budgetvenlige biler for tiden er i høj kurs.

De stigende energipriser, hvor især prisen på el for tiden er i kraftigt fokus, kan nu også aflæses hos bilforhandlerne. I hvert fald hos Bilernes Hus i Silkeborg.

Det fortalte filialchef Lars Thagaard, da TV2 ØSTJYLLAND fredag var på besøg, for hvor efterspørgslen ellers længe handlede om, hvad kunderne overhovedet kunne få fat i af eksempelvis elbiler, har markedet ændret sig igen.

- Der bliver lige lettet lidt på speederen. Bare fordi naboen har købt den dyre bil, er det ikke sikkert, at jeg skal have den lige med det samme, siger Lars Thagaard.

Salget af elbiler er ellers vokset de seneste år, og da 2021 blev til 2022, kørte der ifølge Danmarks Statistik 66.600 elbiler rundt på de danske veje.

Biler drevet af fossile brændstoffer er dog stadig i høj kurs hos forbrugerne, forklarer Lars Thagaard. 30 procent af de biler, der bliver handlet i Bilernes Hus, er elektrificeret.

- Men resten er jo ikke, og tro mig, vi køber ikke biler hjem, hvis der ikke er et behov, så vi sælger stadig rigtig mange benzinbiler og dieselbiler, siger filialchefen.

Små biler er populære

Han ser også for tiden, at de mindre og billigere biler er eftertragtede.

- Vi kan se på søgningerne, når vi annoncerer vores biler, at der er voldsom søgning på budgetvenlige biler, siger Lars Thagaard.

I det hele taget oplever bilhuset i Silkeborg for tiden en tendens til, at kunderne søger sikkerhed, når de skal handle bil, siger filialchefen.

- Jeg hører rigtig meget spørgsmålet om, ”hvordan skal jeg finansiere min bil”. Kunderne søger tryghed.

Elprisen skal op på otte-ni kroner, før det samlet set bedre kan betale sig at køre i benzinbil frem for elbil, mener chefkonsulent i FDM Ilyas Dogru.
Elprisen skal op på otte-ni kroner, før det samlet set bedre kan betale sig at køre i benzinbil frem for elbil, mener chefkonsulent i FDM Ilyas Dogru.

FDM: Elbil kan bedst betale sig

Om det bedst kan betale sig at købe en elbil eller en benzinbil for tiden, kan Lars Thagaard ikke sige noget om.

- Det kan jeg ikke, for markedet kører op og ned for tiden.

Det kan til gengæld chefkonsulent i FDM, Ilyas Dogru.

- Vores beregninger viser, at selv i de her dage, hvor elprisen er tårnhøj, er det stadig billigere at eje en elbil end en benzinbil, siger Ilyas Dogru, der forklarer det med, at elbilen dels er meget energieffektiv, men at der også er færre serviceomkostninger på dem end på biler drevet af fossile brændsler.

- Og man skal også huske på, at en elbil har lavere værditab end en benzinbil har, siger Ilyas Dogru.

Når man opgør alle bilejerens udgifter til en bil inklusive forsikring, parkering og alle andre omkostninger forbundet med en bil, skal elprisen helt op at ramme otte-ni kroner, før det bedre kan betale sig at eje en benzinbil frem for en elbil, forklarer chefkonsulenten.

I carporten har Morten Langgaard parkeret to elbiler, som er familiens investering i en fremtid uden fossile brændstoffer. Med tidens høje elpriser er det dog blevet en dyr omgang