Kommune til kamp mod stress

Silkeborg Kommune investerer 1,2 millioner kroner i kampen mod stress

Ifølge Silkeborg Kommune bliver flere og flere kommunalt ansatte syge af stress, og det skal der gøres noget ved.

Derfor har kommunen besluttet at investere 1,2 millioner kroner i et nyt tilbud, der skal hjælp medarbejdere, som er sygemeldt med stress - og dem der måske er på vej til at blive det.

- De stressbetonede lidelser vokser for tiden. På landsplan regner man med, at 25 procent af alle sygemeldinger har sammenhæng med stress, og vi får også i Silkeborg Kommune flere og flere henvendelser, som handler om stress. Hidtil har vi håndteret det, når skaden er sket. Nu investerer vi i at gøre en indsats meget tidligt i forløbet, og gerne inden det kommer til en sygemelding, siger Frank Høy, der er personalechef i Silkeborg Kommune, i en pressemeddelelse.

Indsatsen mod stress skal ske gennem en særlig stressenhed hos Jobkompagniet. Her er målet, at kunne hjælpe 100 medarbejdere, som enten lider af stress eller er på vej til det.

Se: 16 gode råd: Undgå stress

Og for at kunne hjælpe dem, som endnu ikke er sygemeldt, er det vigtigt, at kollegaerne holder øje med hinanden.

- Den sidste, der ser det, er ofte den stressramte selv. Så det er afgørende, at ledere og kolleger er opmærksomme på signalerne og griber ind, siger Frank Høy.

Silkeborg Kommune vil også lave andre investeringer, som skal hjælpe til at bringe sygefraværet ned, og lykkedes projektet vil pengene hurtigt være tjent ind igen.

- Vi håber, at stressprojektet vil medvirke til, at vi når målet om at nedbringe sygefraværet, samtidig med at vi hjælper nogle medarbejdere, som er i risiko for at blive langtidssygemeldt. Det er i sidste ende både til gavn for medarbejderen, for kollegerne og hele arbejdspladsen, siger Frank Høy.