Kom og hent mig: Politi efterlyser hundeejer

En vovse uden skilt, chip eller øretatovering savner ejer.

Hunden her blev lørdag morgen fundet af en borger i Engesvang. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Opdatering: I den oprindelige udgave af denne artikel oplyste politiet, at hunden sandsynligvis ville blive aflivet inden for få dage. Midt- og Vestjyllands Politi har siden kontaktet TV2 ØSTJYLLAND og præciseret, at man vil gøre en indsats for at finde en ny ejermand til hunden, og at det kun er i yderste konsekvens, at den vil blive aflivet.

En jysk minicollie vil formentlig sætte stor pris på at blive afhentet på Brande Dyreinternat hurtigst muligt. Vovsen risikerer nemlig at blive aflivet, hvis ikke dens ejer eller en barmhjertig hundeven kommer den til undsætning.

Hvis den havde været udstyret med hundetegn, kunne vi have sparet kørslen til dyreinternatet.

Anders Olesen, Midt- og Vestjyllands Politi

Sådan lyder meldingen fra Midt- og Vestjyllands Politi, der efterlyser ejeren af en minicollie/dansk svensk gårdhund.

Hunden blev kort før klokken 8 lørdag morgen fundet af en borger på Karupvej i Engesvang, hvorefter politiet fik dyreinternatet til at hente den. 

- Hunden har hverken skilt, chip eller øretatovering, og derfor kan vi ikke finde ejeren, siger Anders Olesen, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Sådan en hund vil man forsøge at få afsat, og det vil sandsynligvis også være det, der sker her. Men i yderste konsekvens kan den blive aflivet.

Læs også Advarsel efter ny vanrøgtssag: Tjek hundene inden køb

Vagtchefen oplyser, at hunden er fire-fem år gammel og bærer et grønt halsbånd uden skilt. 

- Det er en dårlig idé ikke at have hundetegn på den. Hvis den havde været udstyret med hundetegn, kunne vi have sparet kørslen til dyreinternatet - og ejeren kunne have undgået en bøde efter hundeloven, siger Anders Olesen.

Ejeren af vovsen kan kontakte Midt- og Vestjyllands Politi på telefon 114. Det samme kan personer, der er interesserede i at overtage hunden.