Kølemad indføres på regionshospital

Fra 2016 skal der ikke længere laves mad i køkkenet på Regionshospitalet i Silkeborg

Som en del af Region Midtjyllands spareplan lukkes der ned for madlavningen på Regionshospitalet i Silkeborg fra 2016.

I fremtiden bliver alt mad i Køkkenenhed Midt, der er et serviceafsnit under hospitalets serviceafdeling, lavet i Viborg.

- Vi fusionerer køkkenerne som et led i en større plan. Køkkenerne i Silkeborg og Hammel vil fortsat være bemandet, men nu kommer maden fra Viborg, siger cheføkonoma Gitte Fogh Nielsen.

Når maden er lavet bliver den nedkølet til fem grader, og herefter transporteres den til Silkeborg og Hammel, hvor den bliver varmet, inden den bliver serveret for patienterne.

Ifølge cheføkonomaen vil patienterne ikke komme til at mærke forskel på kvaliteten af maden, og det betyder ikke fyringer for medarbejderne.

- Der er nogen, der vil blive flyttet til Viborg, for der er tale om en strukturændring, men det er personalet informeret om. De kommer stadig til at arbejde i samme køkkenenhed og i samme region. I sådanne situationer er der selvfølgelig nogen, der har søgt andre udfordringer, og det har der også været her, siger Gitte Fogh Nielsen.

Fusionene bliver gennemført i 2016.

- Vi skal først have analyseret og kigget det hele igennem, så vi finder den rigtige model, siger Gitte Fogh Nielsen.