Kirsten og hendes mand risikerer begge at miste deres job

Ægteparret Kirsten og Frank Andersen er begge ansat hos den konkursramte møbelvirksomhed Tvilum-Scanbirk i Fårvang

01:28

I videoen fortæller Kirsten Andersen og hendes mand, hvordan det var at få beskeden, om at deres arbejdsplads måske lukker.

Fredag fik ægteparret Kirsten og Frank Andersen en besked, de sent glemmer.

- Jeg synes, at det var, som om det hele væltede, fortæller Kirsten Andersen til TV2 ØSTJYLLAND og hendes mand er enig.

Det er en katastrofe.

Frank Andersen, tillidsrepræsentant, 3F, Tvilum-Scanbirk

- Det er en katastrofe, siger han. 

De arbejder begge i den østjyske virksomhed Tvilum-Scanbirk, der lige nu risikerer at lukke.

Fredag blev virksomhedens 700 ansatte sendt hjem med beskeden, om at kassen er tom, og at firmaet er under rekonstruktion. 

Læs også Møbelvirksomhed i krise: 700 ansatte sendt hjem

Kirsten Andersen har arbejdet hos Tvilum i 33 år, og hendes mand har været der i 22 år, og for dem vil det have store konsekvenser, hvis de mister deres arbejde.

- Vi kommer til at mangle vores indtægt, og jeg har ingen uddannelse, så det bliver svært for mig at finde nyt arbejde, siger Frank Andersen.

Stadig håb

Tvilum-Scanbirk ejes af en amerikansk kapitalfond, og det er problemer med en udenlandsk kunde og Skat, der er skyld i konkursen.

Det fortalte konkursboets kurator fredag til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Flere potentielle købere har meldt sig til Tvilum

- Tvilum er blevet ramt af eksportmomsordning er ophørt. Samtidigt har Tvilum haft problemer i forhold til en stor kunde i udlandet, som er kommet under rekonstruktion. Det har presset Tvilum på likviditeten, siger advokat Ulrik Holsted Sandgreen, der er udpeget af skifteretten som kurator i boet. 

Der er dog stadig håb for fabrikkens mange medarbejdere. I øjeblikket forsøger kuratoren at finde nye ejere til virksomheden, der er den største produktionsvirksomhed i Silkeborg Kommune. 

01:19

Hør, hvad Silkeborgs borgmester, Steen Vindum (V), siger om sagen.

Luk video

Forbereder sig på det værste

Ægteparret Andersen forbereder sig dog på det værste.

Udover at være ansatte i firmaet er de også tillidsrepræsentanter for henholdsvis HK og 3F, og de har allieret sig med en jurist for at lægge en plan, i tilfælde af at virksomheden lukker.

- Jeg håber selvfølgelig på, at det lykkes for kurator og vores direktør at få noget op at køre, men som tillidsmand har jeg også garderet mig med HK og Teknisk Landsforbunds formand, der kommer ud sammen med en jurist, og så skal vi lægge en plan for, hvad vi gør, hvis det værste skulle ske, siger Kirsten Andersen.

De ansatte skal mødes med ledelsen på mandag kl. 11.30 til et informationsmøde.

01:46

Hør mere om sagen i videon her.

Luk video