Kæmpe plejehjem opføres

I næste uge tages første spadestik til Silkeborg Kommunes største byggeri

Silkeborg Kommune er blandt de første i Danmark til at skabe et integreret plejehjem med både boliger til ældre og udviklingshæmmede samt et daghjem og en café.

Marienlund, som plejecenteret hedder, kommer til at rumme 15.000 kvadratmeter bebyggelse, og bliver derfor det største byggeri i Silkeborg Kommunes historie, skriver kommunen selv i en pressemeddelelse.

Forsøgsbolig opført

Som et led i forberedelsen af byggeriet har kommunen gennemført brugerinddragelse og opført en forsøgbolig, hvor forskellige velfærdsteknologiske installationer er blevet afprøvet gennem en længere periode.

For kommunen handler det om at komme eventuelle udfordringer i byggeprocessen i forkøbet og sikre, at Marienlund kommer til at indeholde netop de teknologiske hjælpemidler, der sikrer en tryg og god hverdag for beboere og personale.

Spa, wellness og herreværelse

- Vores mål er at få skabt et center, der ikke virker stort, selv om det er det. Det skal være et sted, hvor beboerne virkelig føler sig hjemme og kan leve livet, som de plejer, siger formand for ÆLdre- og Handicapudvalget Karina Due (DF) i pressemeddelelsen.

- Der bliver både spa, wellness og herreværelse til fælles brug og i boligerne næsten alle de teknologiske hjælpemidler, man kan tænke sig, uden at det af den grund ligner en institution. Vi har lagt meget stor vægt på, at der skal være hjemligt, fortsætter hun.

Første spadestik til byggeriet bliver taget onsdag 20. maj klokken 13.30 på byggegrunden på Sanatorivej 40 i Silkeborg.