Jytte og Lars var imod p-kælder i Silkeborg: Den er fantastisk

Den nye parkeringskælder under Torvet i Silkeborg blev lørdag folkelig indviet. En kælder, som er blevet til efter en to år lang, turbulent rejse

01:05

Hvad ville det betyde for Torvet? De handlende? Butikkerne? Ja, for Silkeborg?

Bekymringerne omkring byggeriet af en parkeringskælder midt i Silkeborg har været mange. Det kan ægteparret Jytte og Lars Størup Nielsen fra Resenbro skrive under på.

De er blandt de lokale, som har været bekymrede for deres by, efter byrådet for to år siden besluttede, at entreprenørfirmaet A. Enggaard skulle opføre en underjordisk parkeringskælder under Torvet. 

Læs også Parkeringskælder vækker endnu engang vrede

Dengang var parret - ligesom så mange andre - bekymrede for byggeriet. De hørte efterfølgende om butikker, som led under byggeriet lige uden for deres facade, men i dag, lørdag, fik Jytte og Lars Størup Nielsen - og resten af silkeborgenserne - så mulighed for at komme en tur under jorden og se den færdigbyggede p-kælder an. 

Jeg må jo indrømme, at det er fantastisk flot. Der kan holde mange biler.

Jytte Størup Nielsen

Den oplevelse fik noget til at ændre sig hos dem begge. Skepsis blev ligeså stille forvandlet til optimisme og tro på, at beslutningen om at bygge p-kælderen dengang i 2015 var den rette.

- Jeg må jo indrømme, at det er fantastisk flot. Der kan holde mange biler, siger Jytte Størup Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

00:23

VIDEO: Coldplays "Viva La Vida" var dagens soundtrack til åbningen af parkeringskælderen i Silkeborg, som også bød på pølser og brød. 

Luk video

Parkeringskælderen under Torvet står nu helt færdig. Den åbner officielt for biler på mandag den 6. marts 2017 klokken 13, men allerede lørdag var der altså mulighed for smugkig.

Det endte godt

Også Lars Størup Jensen var overraskende positiv omkring de nye parkeringsmuligheder. 

- Nu når det er bygget, tror jeg bestemt, vi bliver glad for det, siger han.

Det har kostet omkring 95 millioner kroner at opføre parkeringskælderen. Silkeborg Kommune har betalt de 33,4 millioner kroner, mens A. Enggaard, som har stået for byggeriet, har betalt resten.

A. Enggaard ejer parkeringskælderen og Silkeborg Kommune ejer og har brugsret over Torvet. 

Læs også Silkeborg kan købe torvet for nul kroner

Det vr blandt andet spørgsmålet omkring ejerforholdet angående Torvet, der tidligere har delt vandene. Flere var imod tanken om, at en privat aktør kunne eje et torv. 

Derfor endte det med, at Silkeborg Kommune købte Torvet tilbage fra A. Enggaard for den nette pris af nul kroner efter, at entreprenørfirmaet i første omgang havde sikret sig ejerskabet. 

Du kan høre hele interviewet med Jytte og Lars Størup Nielsen i videoen øverst i artiklen.