Jyske Bank sløjfer gebyr for at kapre Totalkredit-kunder

Resten af 2016 slipper boligkunder for oprettelsesgebyr i Jyske Bank, som udnytter postyr til at kapre kunder

Foto: Colourbox

1 af 2

Den seneste tids debat om stigende bidragssatser i Totalkredit, som er en del af Nykredit-koncernen, får konkurrenten Jyske Bank med hovedsæde i Silkeborg til at øjne en mulighed for at få flere kunder i butikken.

Bankens administrerende direktør, Anders Dam, mødtes fredag i Viborg med repræsentanter for utilfredse Totalkredit-kunder, og han skruede tilsyneladende charmen på. Det gebyr, som banken normalt tager for at oprette nye boliglån, sløjfes resten af året.

- I resten af 2016 fjerner vi etableringsgebyret på 6500 kroner, hvis man opretter et Jyske Bank-boliglån. Desuden garanterer vi, at vi ikke ændrer på vores administrationsbidrag, som vi kalder et rentetillæg, i resten af 2016, siger Anders Dam.

Høvler gebyr væk for at kapre kunder

Vil lokke flere kunder i butikken

- Vi gør det, fordi vi kan se, at der er ekstraordinær stor bevægelse i markedet, og det vil vi selvfølgelig forsøge at udnytte til at få så mange kunder som overhovedet muligt ind i Jyske Bank. Så enkelt er det, tilføjer han.

Nye kunder får dog ingen garanti for, om prisen på bankens boliglån stiger efter 2016.

- Vi tør ikke give garantier, fordi verden kan udvikle sig helt uforudset, siger Anders Dam.

- Men vi har haft de her prioritetslån siden 2008, og de kunder, der har fået etableret et lån, har endnu aldrig fået ændret det rentetillæg, som vi tager, tilføjer han.

Banken sløjfede på samme måde etableringsgebyret i 2014 og 2015, men gebyret blev genindført 1. januar 2016.

Jyske Bank fordobler boligudlånet

Møde i Silkeborg

Anders Sandbjerg Larsen var taget til Jyske Bank i Silkeborg som repræsentant for de flere end 35.000 medlemmer af Facebook-gruppen Kritiske Interessenter i Nykredit og Totalkredit.

Og han var tilfreds med udfaldet efter mødet, hvor også Jyske Banks realkreditselskab BRFkredit deltog.

Hvor mange af de kritiske Nykredit-kunder, der vil benytte lejligheden til at flytte deres boliglån, kan Anders Sandbjerg Larsen ikke sige endnu.

- Vi holder også møder med andre finansielle virksomheder, og så lægger vi de forskellige tilbud op. Vi har mange tilkendegivelser på, at folk gerne vil flytte. Men i sidste ende kommer det jo an på, om det kan betale sig for den enkelte, siger han.