Jonas sælger ud for en god sag

Otteårige Jonas sælger sine dyrekort af rørende årsager

Billedet af Jonas med dyrekortbogen er bragt med familiens tilladelse. Foto: Facebook/genrefoto. Collage: TV2OJ

De populære dyrekort fra Føtex og Bilka har været massivt omtalte i medierne i den seneste tid, men nu har en 8-årig dreng vist, at de sagtens kan bruges til at udrette noget godt.

Otteårige Jonas har nemlig samlet alle dyrekortene, som han nu sætter til salg. Og pengene? De skal gå ubeskåret til dyreværnet.

- Det var hans egen idé. Efter at han så Dyreværnet på TV3 har han været helt oppe og køre. Han vil gerne arbejde derovre, men det må man ikke, før man er 18, og så spurgte han, om man ikke kunne hjælpe med at give penge, siger Betinna Sørensen fra Silkeborg, der er Jonas' mor, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Og jo, det kan man da.

- Han spurgte så, om han ikke kunne sælge sin dyrekort-bog, og så vil han gerne donere pengene fra den. Så begyndte mit moderhjerte at smelte. Jeg synes, det var fantastisk, at han kunne tænke så langt, siger Betinna Sørensen.

Samtidig har han også startet en indsamling til Dyreværnet, der skal køre til hans 9-års fødselsdag om knap tre måneder.

- Jeg har sagt til ham, at hvis han får 500 kroner for bogen, så skal han være rigtig stolt. Jeg har prøvet at sætte forventningerne lidt ned, siger Betinna Sørensen.

Det havde hun måske ikke behøvet. Der er i skrivende stund allerede budt 700 kroner på bogen, og indsamlingen har samlet 1.000 kroner ind til Dyreværnet. Og der er fart på lige nu.

- Det er fuldstændig vildt. Det går så lynende stærkt. Det er helt vildt. Alle de søde mennesker, der skriver derinde, det går lige i hjertet, siger Betinna Sørensen.

Se Facebook-opslaget, der startede det hele: