Jette blev erklæret fri for kræft – men lægen havde svigtet

Der var liv og glade dage, da Jette Gregersen blev erklæret kræftfri, men glæden var kort

01:27

Grove lægefejl på Regionshospitalet Viborg begået af en overlæge er skyld i, at 3.600 kvinder er blevet tilbudt en ekstra undersøgelse for, om de nu i virkeligheden var kræftfri.

Den tog mange imod. Desværre viste det sig, at mistanken om lægefejl var berettiget. I 21 tilfælde har ellers raskmeldte kvinder nu fået diagnosen brystkræft. En af dem er Jette Gregersen fra Gjern nær Silkeborg. 

Læs også Overlæge stillede forkert diagnose i 21 kræftsager

Hun husker, da hun blev kaldt ind til en ekstra undersøgelse efter sin raskmelding.

- Så tænker jeg, at der er jo ikke noget, for jeg er lige blevet undersøgt. Jeg har min mand med, og overlægen siger så, at jeg har cancer. Verden stod jo stille der, siger Jette Gregersen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Har opsagt sin stilling

Den overlæge, der i første omgang havde erklæret hende rask, har siden opsagt sin stilling, og hans autorisation er i øjeblikket suspenderet.

- Jeg husker ham som en behagelig mand, der var omsorgsfuld og tiltalende, siger Jette Gregersen, der altså ikke havde nogen grund til at mistro lægens ord. 

Læs også Overlæge mistænkt for fejl: Tusindvis tilbydes ny undersøgelse

- Hvis du får en erklæring på, at du er rask, skal du tro på det. Hvis du ikke kan det, er der noget galt. Du er nødt til at tro på de læger, som du giver dit liv i hænderne. Hvis du ikke kan tro på det, hvor er vi så henne, siger hun.

Se mere i indslaget øverst i artiklen.