Jæger var tæt på endnu en ulv

Spottede og fotograferede ulven

Genrefoto.

Jæger og jagtjournalist Max Steinar fra Funder fotograferede en ulv, der befandt sig i en skov i Store Hjøllund Plantage ved Sebstrup.

En jæger var på det rette sted på det rette tidspunkt. Jæger og jagtjournalist Max Steinar kørte rundt på sin mountainbike i plantagerne ved Skjærbæk og Store Hjøllund, da han så, hvad han var ganske sikker på, var en ulv.

Max Steinar havde såmænd også det rette udstyr til at fotografere dyret. Men da han stod godt 150 meter fra ulven og skulle til at fotografere, skete der noget.

- Mit kamera var påmonteret en 100-400 mm tele, så mit "våben" var bestemt i rette kaliber. Mit problem viste sig at bestå i, at selv om mit øje sagtens kunne fange ulven, som gik fra højre mod venstre, så var hullerne mellem stammerne så få, at kameraets autofokus ikke kunne "få fat" i mit ønske objekt. Da jeg efter få sekunder forstod dette, var det for sent at ændre til manuel fokus; ulven var væk, skriver Max Steinar på Danmarks Jægerforbunds hjemmeside.

Det ærgrer ham, at han ikke var i stand til at forevige et godt billede af ulven, så man kunne fastslå, om det var en ulv, han så. Men alene ud fra de dårlige billeder, han dog fik taget, får Max Steinar medhold i, at der formentligt er tale om en ulv.

- Ud fra silhuetten og dyrets farve, og efter at jeg har studeret spor over flere kilometer må jeg sige, at der er en alt overvejende sandsynlighed for, at der er tale om en ulv, siger naturvejleder Jan Kjærgaard, til Danmarks Jægerforbund.

Jan Kjærsgaards teori er, at ulven formentligt er fra samme kuld, som ulven der døde i Thy. Ulven fra Thy stammer fra et kobbel i delstaten Sachsen i Tyskland.