Islænding til Silkeborg IF

24-årige Bjarni Vidarsson får en fireårig kontrakt

Foto: Silkeborg IF

Silkeborg IF får i de kommende år glæde af en midtbanespiller, der trods sine kun 24 år har massiv international erfaring fra både islandsk, engelsk, hollandsk og belgisk fodbold.

Den islandske midtbanespiller Bjarni Vidarsson blev allerede som 16-årig spottet af den engelske storklub Everton i en ungdomslandskamp for Island, og efter et par år på storklubbens akademi, skrev han under på sin første seniorkontrakt med Everton i 2006.

Siden da har han været anfører for Islands U21 landshold og ligeledes spillet for både Twente, Roeselare og senest belgiske Mechelen.

- Jeg har valgt Silkeborg, fordi jeg kan mærke, at både sportschef Peder Knudsen og cheftræner Keld Bordinggaard, tror på mig. Det betyder meget, da jeg har været i nogle store klubber indtil nu, hvor jeg ikke har fået optimalt med spilletid. Det glæder jeg mig til at gøre mig fortjent til her i klubben, siger Silkeborgs nye centrale midtbanespiller, Bjarni Vidarsson.

På Søholt har sportschef Peder Knudsen fået midtbanekabalen til at gå op med den nye aftale:

- Jeg har egentlig holdt øje med Bjarni længe, men når en ung og dygtig midtbanemand har spillet i klubber som Twente og Everton, er der nogle ender, der skal mødes, som vi i en ambitiøs men velovervejet Superligaklub som Silkeborg IF, nogle gange må have tålmodighed med. Det er lykkedes nu, hvor han først på ugen blev løst fra sin kontrakt i Mechelen, forklarer Peder Knudsen, og uddyber hvad den nye islænding vil kunne tilføre holdet fra Søhøjlandet:

- Han er en fysisk stærk spiller som med sine 1,87 rager godt op i landskabet med et særdeles godt hovedspil. Derudover er han boldsikker og har den rigtige attitude på banen. Jeg forventer, at vi indenfor kort tid vil opleve ham som en væsentlig forstærkning af holdet, lyder det fra Silkeborg IFs sportschef.

Aftalen er trådt i kraft og løber i knap fire år - indtil den 30. juni 2016.

Fakta om Bjarni Vidarsson:

Fødselsdato: 5. marts 1988, i Reykjavik

Højde og vægt: 1,87 m / 76 kg

Nationalitet: Islænding

Position: Central midtbane

Tidligere klubber: Mechelen, Roeselare, Twente, Everton, FH