Internatleder: Den hund skal IKKE aflives

Lille colliblanding er stadig ikke blevet afhentet af sin ejer. Men det er aldrig et problem at finde et egnet hjem til sådan en hund, siger internatleder

En lille colliblanding blev lørdag kort før klokken 8.00 fundet af en borger på Karupvej i Engesvang.

Siden har den opholdt sig på Brande Internat for Dyrenes Beskyttelse.

- Det går fint med den. Det er en mægtig sød hund, der elsker at sidde og nusse, siger Kent Karlsen, internatleder på Brande Internat for Dyrenes Beskyttelse.

Læs også Kom og hent mig: Politi efterlyser hundeejer

- Og denne hund skal ikke aflives, siger Kent Karlsen.

Fundet uden skilt og chip

Den lille hanhund blev fundet uden skilt, chip eller øretatovering. Og derfor kan Midt- og Vestjyllands Politi ikke finde ejeren. Derfor blev der søndag sendt en efterlysning af hundens ejer ud på twitter.

Mandag  lavede TV2 ØSTJYLLAND en artikel om hunden, der beskrev, hvordan ejerløse hunde i yderste konsekvens bliver aflivet.

Det er en mægtig sød hund, der elsker at sidde og nusse

Kenneth Karlsen, internatleder

Men det er altså kun i yderste konsekvens. Det er ikke normal procedure at aflive hunde.

- Det er kun hvis hunden er kronisk syg, meget gammel eller har et alvorligt adfærdsproblem, at de bliver aflivet. Så det er faktisk meget sjældent, at man afliver en hund, siger Kent Karlsen.

Overgår til Dyrenes Beskyttelse

I øjeblikket tilhører hunden politiet. Hvis der ikke kommer nogen og henter den, overgår den fra politiet til Brande Internat for Dyrenes Beskyttelse efter mindst tre døgn. Herefter skal hunden en tur forbi internatets dyrlæge, hvor den bliver chippet, får ormekur og bliver sundhedsmæssigt vurderet.

- Og så skal vi have fundet en god familie til den. Det er aldrig et problem at finde et egnet hjem til sådan en hund, siger Kent Karlsen.

Hunden er cirka fire år.