Idrætshal lukker og formanden smækker døren efter sig

STIF-hallen i Sorring har valgt at lukke for brugere fra 1. maj. Den tidligere formand for hallen ærgrer sig.

Svirpet fra en badmintonketcher og sko, der hviner, når de gnider mod det indendørs trægulv. Det var lyde, der indtil for kort tid siden var hyppige i STIF-hallen i Sorring ved Silkeborg. I dag er der fuldstændig stille i hallen.

Efter en årelang kamp har bestyrelsen til den selvejede hal nu truffet en svær beslutning.

Bestyrelsen mener ikke, at hallen har fået nok tilskud fra kommunen til at holde bygningen åben hver dag fra morgen til aften. Derfor har de taget konsekvensen og valgt at dreje nøglen om på hallen fra d. 1. maj i år.

Aage Hoberg, der har været formand for bestyrelsen i flere år, er skuffet over, at det er kommet så vidt.

- Det er frygteligt at vide, at noget som vi har kæmpet for i så mange år, og som vi har brugt så mange timer på, bare får lov til at stå tomt, siger den nu tidligere formand.

Aage Hoberg valgte i januar at fratræde som formand for hallen og udtræde af bestyrelsen i frustration over kommunens manglende forståelse for de økonomiske udfordringer.

- Vi har jo i mange år ligget i den situation, at vi har følt, at økonomien ikke står mål med det der forventes, at vi skulle yde, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Kommune venter på en underskrift

Kommunen har forsøgt sig med en tilskudsfordeling til selvejende haller, men STIF-hallen i Sorring har som den eneste hal takket nej til den økonomisk aftale.

- Vi vil gøre alt, for at det her kan lade sig gøre. Men det kan ikke lade sig gøre, hvis vi får det, der er tilbuddet til lige nu, siger Aage Hoberg.

Men ifølge formanden kultur- og idrætsudvalget i Silkeborg kommune Johan Brødsgaard (R), er kritikken af økonomien ikke velbegrundet.

- Jeg ved, at vi (kommunen, red.) kan drive en kommunal hal for 500.000 kroner. Nu fremlægger vi en aftale til dem for 800.000 kroner.

Formand for kultur- og idrætsudvalget i Silkeborg Kommune Johan Brødsgaard (R) håber på, at STIF-hallen skriver under på en aftale inden længe.
Formand for kultur- og idrætsudvalget i Silkeborg Kommune Johan Brødsgaard (R) håber på, at STIF-hallen skriver under på en aftale inden længe. Foto: TV2 ØSTJYLLAND

Formanden håber på, at parterne kan nå frem til en aftale inden længe.

- Vi har sådan set lagt en aftale frem, som vi ved, man godt kan drive en hal for, så nu håber vi på, at der snart kommer en underskrift, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Selvom begge parter ønsker en afklaring, er de ikke nået til enighed endnu.

- Det er rigtig rigtig trist. For hallen er noget, vi har brug for, siger tidligere formand for bestyrelsen af STIF-hallen, Aage Hoberg.

Uoverensstemmelserne mellem STIF-hallen og kommunen ligger lige nu til behandling i Ankestyrelsen. 

Hallen i Sorring er lukket på ubestemt tid.

Fitness Horsens

Stor utilfredshed med lokal nedlukning: Borgmester vil have kigget på reglerne

Skærmbillede 2021-05-09 kl. 13.45.53

play Landsby plaget af hensynsløse bilister: - I går var det helt vanvittigt

Sommer

Trods regn- og tordenbyger: Mandag kan blive årets første sommerdag

Lars Østergaard

play Østergaard efterlyser viden: Ingen ved, om sognenedlukninger virker

Reiner Efterlysning

25-årig forsvundet: Har relation til Ry og Randers

Rygeforbud VTR 1930 Still (1)

play Tobaksfri skoletid: Elever frygter kontrol og overvågning

Dagens mest læste