Idoler lokker unge i sadlen

Sommerens cykelløb giver medlemsfremgang

01:22

1 af 2

Det er cykelløb som Tour de France og Post Danmark Rundt, som hvert år er med til at tiltrække flere medlemmer til de østjyske cykelklubber.

I Silkeborg IF Cykling mærker man tydeligt effekten, at sommerens mange løb. Særligt børn og unge bliver inspireret til at dyrke sport på to hjul.

Ifølge Bjarne Olsen, som er formand for cykelklubben, kommer der hvert år mellem 10 og 20 unge til klubben i august måned:

- I de første uger, når skolen starter igen, så strømmer medlemmerne til, siger Bjarne Olsen til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Det er, fordi de har siddet hjemme hele sommeren og set cykling i fjernsynet, og nogle af dem har stået ude ved vejen, hvor Post Danmark er kommet forbi, og så har de tænkt: "Hvorfor skal jeg ikke prøve det?".

I Silkeborg nyder cykelklubben også godt af, at lokale helte som Lars Bak og Jakob Fuglsang deltager i Tour de France.

Engang imellem giver de professionelle ryttere sig også tid til at cykle med de unge, fortæller Bjarne Olsen:

- Det trækker rigtig mange til. Det er jo helt vildt at komme med ud og cykle med nogle, som man kun ser som ens helte i fjernsynet.

I aften er rytterne fra Silkeborg IF Cyjling klar til at bakke op om deres lokale idoler, når der bliver kørt cykelløb i Hadsten.

Se et tv-indslag om den stigende interesse for cykling øverst på siden.