Ida Bobach slog overraskende Maja Alm

Det blev Ida Bobach og ikke Maja Alm, som løb med hæderen som årets orienteringsløber i 2015

Ida Bobach er opvokset i Virklund ved Silkeborg. Nu er den østjyske idrætsudøver blevet kåret som årets orienteringsløber i Danmark. Foto: Torben Utzon

Dansk Orienterings-Forbunds medlemmer har talt: At være nomineret til årets sportsnavn i Danmark er ingen garanti for at blive årets orienteringsløber i Danmark.

Ved en urafstemning blandt forbundets medlemmer endte silkeborgensiske Ida Bobach fra Ok Pan med 44 stemmer mere end konkurrenten Maja Alm fra AGF.

Hvor Maja Alm er blevet hyldet for hendes tre VM-guldmedaljer i 2015 og var nomineret til årets sportsnavn i Danmark, har Dansk Orienterings-Forbunds medlemmer vurderet Ida Bobachs samlede sæson som bedre.

Ida Bobach vandt i år blandt andet VM-guldet på langdistance med en imponerende sejrsmarginal på næsten tre minutter i den skotske vildmark.

Vandt også Mr. Pokalen

Langdistancen opfattes af mange som orienteringssportens kongedistance. At vinde den er deres ultimative drøm.

Langdistancen har været på VM-programmet i mere end 50 år, og det var bare tredje gang, en dansk atlet stod øverst på podiet.

Læs også Awardshow: De fik priser ved DM Festen

Ida Bobach er i øjeblikket på træningslejr i Portugal med det danske landshold og er hjemme i Danmark igen på tirsdag.

Europamesterskaberne afholdes i Tjekkiet fra 20. til 28. maj, mens VM afholdes i Sverige fra 19. til 27. august.

Ida Bobach blev også kåret ved Aarhus Kommunes DM Festen i januar, hvor hun løb med titlen Mr. Pokalen - Årets Idrætsudøver.