Hvordan er denne knægt blevet en af verdens bedste cykelryttere?

Jakob Fuglsang er blandt favoritterne til Tour de France. Vi er gået på jagt, blandt dem der kender ham, for at finde ud af hvordan han er blevet så god

Søren Kristensen er lærer på Kornmod Realskole i Silkeborg. Han har haft Jakob Fuglsang fra 1. til 10. klasse.

- Jeg oplevede en gang til skolernes motionsdag, hvor man kunne vælge at løbe fem eller ti kilometer. Der tog Jakob lige 30 kilometer i stedet. Vi måtte faktisk stoppe ham, fordi nu var dagen ved at være slut. Han var træt, men jeg tror han godt kunne have taget 10 kilometer mere, siger Søren Kristensen, lærer på Kornmod Skole i Silkeborg, til TV2 ØSTJYLLAND.

Søren Kristensen fortæller med et glimt i øjet, at alle pigerne i klassen var lidt forelsket i Jakob Fuglsang. Han fortæller også, at selvom Fuglsang brugte rigtig meget tid på at cykle, var der også tid til kammeraterne. 

En anden, der kender cykelstjernen særdeles godt, er Mikael Fuglsang. Han er Jakobs storebror. Der er to år imellem dem, og de to har cyklet rigtig meget sammen, da de var små.    

quote Når der står på ens skema, at man skal cykle i fire timer, så sætter man sig på cyklen og cykler i fire timer, og det er lige meget, om det regner sner, eller man er træt og sulten.

Mikael Fuglsang

- Han har altid været utrolig passioneret, om det han gerne ville, om det så handlede om at samle flasker, køre på rulleskøjter, spare op eller noget andet, så gjorde han det 100 pct, siger storebror Mikael Fuglsang.

Jakob Fuglsang er født i Geneve i Schweiz, hvor deres far arbejdede på det tidspunkt. Da han var et par år gammel flyttede Jakob og familien til Grenaa. Det var her, han og storebroren begyndte at cykle.

Jakob Fuglsang har høstet flere flotte skalpe på sit hold Astana. 
Jakob Fuglsang har høstet flere flotte skalpe på sit hold Astana.  Foto: PHILIPPE LOPEZ - SCANPIX

- Vi har altid brugt meget tid på at cykle. I Grenaa boede vi tæt på sygehuset. Der cyklede vi rundt om sygehuset ned af trapper og på små ramper over alt. Med ham er det hans evne til at gøre det 100 procent og kunne lukke alt andet, fortæller Mikael Fuglsang.

Flyttede til Silkeborg

Da Jakob skulle starte i skole, flyttede familien til Silkeborg. Her gik han i folkeskole og gymnasium. Ifølge storebroren er hemmeligheden, blandt andet at Jakob er meget viljefast og systematisk.

- Når der står på ens skema, at man skal cykle i fire timer, så sætter man sig på cyklen og cykler i fire timer, og det er lige meget, om det regner sner, eller man er træt og sulten, siger Mikael Fuglsang.

Mikael Fuglsang gemmer mange af de gode minder fra brorens karriere. 
Mikael Fuglsang gemmer mange af de gode minder fra brorens karriere. 

Fuglsang startede som mountainbikerytter blandt andet i skovene rundt om Silkeborg. I 2005 startede han som landevejsrytter på Team Designa Køkken. Og i 2009 skifter han så til Bjarne Riis' hold Team Saxo Bank.

Her kører han sammen med Chris Anker Sørensen fra Hammel. Han kender ham også som en meget målrettet fyr, også når det handler om andet end cykling.

quote Jakob går jo meget op i biler og ure og sådan nogle ting – lidt bling bling kan man sige. Det kan han godt lide og ved vanvittig meget om det.

Chris Anker Sørensen

- Jakob går jo meget op i biler og ure og sådan nogle ting – lidt bling bling kan man sige. Det kan han godt lide og ved vanvittig meget om det, siger Chris Anker Sørensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Chris Anker Sørensen fortæller også, at Fuglsang går meget op i sit tøj og udseende.

Jakob Fuglsang bor i dag i Monaco, sammen med sin kone og har nu været professionel cykelrytter i 11 år.

Chris Anker Sørensen kender Jakob Fuglsang rigtig godt og kan blandt andet fortæller, at han går ekstra meget op i bling bling. 
Chris Anker Sørensen kender Jakob Fuglsang rigtig godt og kan blandt andet fortæller, at han går ekstra meget op i bling bling. 

- Jeg tror på en måde at det er kommet naturligt. Han har naturligt fundet et sted, hvor han havde talent. Det har han udnyttet fuldt ud, mener læreren Søren Kristensen.

Storebroren fortæller ligeledes, at Jakob Fuglsang får det optimale ud af sit talent, men det liv, han lever, er nu ikke et, han misunder ham. 

- Han har jo 200 rejsedage om året – træningslejre og løb. "Er det et liv, du gad have?" Det tror jeg faktisk ikke. Det tror jeg ikke, lyder det fra ham.

Du kan se hele indslaget om Jakob Fuglsang øverst på siden. Her hører vi blandt andet også hans gamle træner, hvad han mener, er hemmeligheden bag succesen. 

åboulevarden

Sådan bliver reglerne for at gå på café og restaurant

Billede 17.04.2021 20.48.44

Biltræf endte med 70 sigtelser

Smukfest Christopher 2016

- Det er en stor udfordring, at der ikke er nogen plan for os, siger festival

173405868_2990697634550447_4263271679499917763_n

Lang kø til prisvindende ishus: - Vi er lidt presset

Skærmbillede 2021-04-17 kl. 12.54.48

Planlagde sin egen begravelse - nu har Stinne fået et nyt hjerte

Hospitalseng

Laveste antal indlagte siden starten af november

Dagens mest læste