Hoteller tæt på fyldte: VM i håndbold lokker folk til Østjylland

VM i håndbold trækker ikke kun gæster til værtsbyen Herning. Også i Silkeborg oplever byen og især hotellerne et øget pres.

VM i håndbold er i fuld gang. Det trækker folk til Silkeborg. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Torsdag startede VM i herrehåndbold.

En af værtsbyerne er Herning, hvilket betyder, at tusindvis af håndboldfans de næste uger samles i byen. Det er dog ikke kun Herning værtskabet har en positiv indvirkning på - også i østjyske Silkeborg mærker man det - især på hotellerne i byen.

Læs også Peter er udviklingshæmmet: Har fundet kærligheden på håndboldbanen

- Vi har 117 værelser, og vi er stort set fuldt bookede alle dage, lyder det fra hoteldirektør på Hotel Scandic i Silkeborg, Birthe Jacobsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Og det er ikke det eneste hotel i byen, hvor man mærker den øgede efterspørgsel i forbindelse med VM i håndbold.   

- Vi har en god belægning i den her håndboldperiode. Hele næste uge er der godt fyldt op, og i finaleweekenden er vi næsten fuldt bookede, siger Jesper Lynge Madsen, der er hoteldirektør på Radisson Blu i Silkeborg, til TV2 ØSTJYLLAND.

Gavner handelslivet i byen

Den øgede belægning på flere af hotellerne i byen betyder flere besøgende til byen. Det glæder turistchef hos VisitSilkeborg, Liselotte Nis-Hanssen.

- Hotellerne kan mærke det, og det glæder vi os selvfølgelig over. I januar plejer det ikke at vrimle med turister i byen, så det er rigtig godt for handelslivet og restauranterne i byen, tænker jeg, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Silkeborg hårdt ramt af indbrud: - Soveværelset var væltet rundt

I hvor høj grad VM’et kommer til at påvirke Silkeborg i sidste ende, kan hun dog endnu ikke sige. Det afhænger af flere faktorer.

I januar plejer det ikke at vrimle med turister i byen, så det er rigtig godt for handelslivet og restauranterne i byen.

Liselotte Nis-Hanssen, turistchef, VisitSilkeborg 

- Nogle dage er hotellerne helt bookede, andre dage er der stadig ledige værelser. Det afhænger meget af kampprogrammet, hvor fyldte de bliver længere henne. Hvis det er lande tæt på Danmark, som går videre, så er der flere, der rejser hertil, og så kommer man til at kunne mærke det endnu mere på hotellerne - modsat hvis det er lande længere væk, forklarer Liselotte Nis-Hanssen.

Hotellerne er glade for den øgede efterspørgsel 

På hotellerne i byen er de dog allerede godt tilfredse med den foreløbige belægningsgrad, der blandt andet består af hele verdens pressefolk og håndboldfans.

- Det er fantastisk, at et arrangement i Herning kan skubbe noget videre i vores retning, siger Jesper Lynge Madsen.

Læs også Silkeborg-spillerne går på juleferie: - Batterierne skal lades op

- Det er en fantastisk periode for Silkeborg. Det smitter jo af på hele området, lyder det fra Birthe Jacobsen.

VM i håndbold spilles fra den 10. til den 27. januar i Danmark og Tyskland.

01:56

VIDEO: Under VM i ishockey i maj måned sidste år, håbede man også på at tiltrække turister. Det gik dog ikke helt som håbet. Se indslaget her. 

Luk video