Højskole fyrer alle ansatte

Millionunderskud tvinger skole i knæ

Genrefoto.

Den kreative højskole Performers House i Silkeborg ser sig nu nødsaget til at fyre samtlige af skolens ansatte og aflyse forårsholdet 2014.

Det sker på grund af et massivt underskud på 60 millioner kroner.

Underskuddet skyldes blandt andet, at elevtallet på højskolen har været for lavt i forhold til forventet. Skolens bestyrelse har derfor gennem det seneste år forsøgt at finde penge på anden vis, men det er ikke lykkedes.

I august kunne bestyrelsen melde om et underskud på op mod en million kroner i 2013, og oplyste i samme ombæring, at skolens aktiviteter ikke kunne fortsætte, hvis pengene ikke blev fundet.

Se: 20 millioner til ny højskole

Bestyrelsen har nu ikke set anden udvej end at stoppe alle aktiviteter og afskedige de ansatte:

- Bestyrelsen beklager dybt, at det har været nødvendigt at træffe så drastiske beslutninger. Performers House er en unik højskole, hvor især unge, kreative mennesker mødes på tværs af nationaliteter, og udvikler deres personlige kompetencer. De undervises af et engageret og inspirerende personale, men vi har måttet konstatere, at det opnåede elevantal er utilstrækkeligt, siger bestyrelsesformand Jens Erik Jørgensen i en orienteringsskrivelse.

Se: Ny højskole i gammel fabrik

Til TV 2 | ØSTJYLLAND fortæller bestyrelsesformanden, at bestyrelsen nu vil drøfte skolens fremtid. Spørgsmålet er nu, om skolen skal fortsætte med et nyt koncept eller dreje nøglen om og lukke:

- Økonomien er meget stram, så der er ikke mange muligheder - men de muligheder, der er, vil undersøge, siger bestyrelsesformand Jens Erik Jørgensen.

Højskolen Performers House tilbyder undervisning inden for blandt andet musik, dans og teater.