Højskole bliver til nye lejligheder

Fodboldklubben Silkeborg IF tjener godt på salg af tidligere højskole-bygning

18 eksklusive ejerlejligheder. Det er, hvad bygningen, som engang husede højskolen Performers House, bliver forvandlet til i fremtiden.

Fodboldklubben Silkeborg IFs investeringsselskab, Silkeborg IF Invest, købte i 2014 den 2.800 kvadratmeter store bygning på Papirfabrikken i Silkeborg. Det skete med henblik på blandt andet at etablere rum til et nyt spillested i byen.

Se også: Fodboldklub køber højskole

Nu har Silkeborg IF Invest valgt at trække sig fra projektet og sælge bygningen videre til to nye investorer, Henning Mortensen og PLH Ejendomme.

De to lokale virksomheder har nemlig i samarbejde med Silkeborg IF udarbejdet planer om at bygge lejligheder i bygningen.

På baggrund af blandt andet økonomi og tidspres i forhold til byggeprocessen, er nu det rette tidspunkt at sælge bygningen videre, fortæller direktør i Silkeborg IF Invest, Kent Madsen:

- Vi er en lille organisation og har i øjeblikket hænderne fulde af at planlægge byggeriet af byens nye stadion, JYSK Park, ud over den daglige drift af forretningen, siger han i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- De to købere kan ofre fuld opmærksom på at forvandle projektet fra vision til virkelighed, siger adm. direktør i Silkeborg IF Invest A/S, Kent Madsen, der også glæder sig over at der er fundet et godt formål for bygningen til gavn for hele Papirfabrikkens område.

Silkeborg IF Invest indkasserer 21,5 millioner kroner på salget af bygningen på Papirfabrikken og har dermed tjent 9,5 millioner kroner på investeringen.