Hjemløse får nødherberg

Ekstra bevilling skaber ly for kulden

Kirkens Korshær løste de hjemløses problemer med hulen i weekenden. Nu øser Blå Kors det permanent.

Silkeborg får et nødherberg for hjemløse i Grønnegade fra nu og frem til slutningen af marts. Det er Blå Kors, der har fået en bevilling fra Socailministeriet til et center, som skal drives af frivillige.

Silkeborg Kommune holdt i samarbejde med Kirkens Korshær åbent i weekenden for hjemløse, og nu etableres et midlertidigt nødherberg til i samarbejde med Blå Kors Danmark.

- Socialudvalget var nødsaget til at handle hurtigt hen over weekenden, da temperaturen blev ved med at falde. Derfor fandt vi en midlertidig løsning i samarbejde med Kirkens Korshær. Vi havde håbet, at beslutningen fra ministeriet var kommet før kulden for alvor satte ind, men er tilfredse med at muligheden byder sig nu, så vi i samarbejde med Blå Kors kan åbne for nye sovepladser, siger socialudvalgsformand Elin Sonne (SF).

Seks til otte pladser
- Blå Kors Danmark har fået en bevilling fra Social- og integrationsministeriet til etablering og ledelse af seks til otte herbergspladser i Silkeborg, hvilket vi er rigtigt glade for, da det jo nu er blevet meget koldt, siger Blå Kors Danmarks generalsekretær Christian Bjerre.

- Efter dialog med Silkeborg Kommune er det vores vurdering, at der behov for et nødherberg i området. Det har taget lidt længere tid end forventet, men Socialministeriet har nu meddelt os, at vi har fået bevilling til et nødherberg i Silkeborg. Nødherberget "Den Blå Seng" vil blive i Frydenlund i Grønnegade, siger han.

- Det er forudsætningen, at herberget i høj grad skal drives med frivillige, og derfor efterlyser vi frivillige, der vil bruge nogle aftener og nætter i februar og marts for at give hjemløse et måltid og en tryg nat. Vi har et godt samarbejde med kommunen og er rigtigt glade for at måtte leje deres lokaler, siger Christian Bjerre.