Her vil de helst spille på banen

Fodbold med Horup sætter i denne uge fokus på fodboldpositioner

06:50

1 af 2

Forsvar, angreb eller midtbane. Der er stor forskel på, hvilke positioner på banen, som er spillernes fortrukne inden for fodboldens verden.

Netop dette emne er i aften til debat i TV 2 | ØSTJYLLANDs fodboldsmagasin Fodbold med Horup. For hvad gør man, hvis man ikke har mulighed for at spille på drømmepositionen?

Dennis Flinta fra Silkeborg IF spiller i dag højre back, men der har han ikke altid spillet. Tidligere har han været placeret i midterforsvaret, så på spørgsmålet om, hvor han bedst kan lide at spille, lyder svaret sådan:

- Det er jo der, hvor man spiller. Det plejer at være det mest fornuftige at sige, griner Dennis Flinta.

Han uddyber:

- Det er klart, at hvis man kommer er sted hen, man ikke er så tryg ved, så kan det få udslag i ens præstation. Men overordnet set vil jeg sige, at man spiller der, hvor træneren sætter ind, om man så er tilfreds med det eller ej.

Hans holdkammerat Frank Hansen, som er anfører for Silkeborg IF, spiller for tiden på den centrale midtbane. En placering, han ifølge eget udsagn er ganske godt tilfreds med.

Hvis man skal trives som fodboldspiller, handler det også i høj grad om kontinuitet, fortæller han:

- Hvis man bliver kastet rundt, så får man ikke den der naturlige tilgang til det og relation til medspillerne omkring sig.

Du kan høre et interview med Dennis Flinta, Frank Hansen og deres træner Kim Poulsen fortælle om foretrukne positioner på bane i videoen øverst i artiklen.

Se også hele aftenens program af Fodbold med Horup i aften klokken 19.55, hvor AGFs Jens Jønsson og Kasper Fisker fra Randers FC også forholder sig til deres nuværende positioner.