Her er den østjyske vinder...

Fritidspark kan vinde Danskernes Idrætspris

Sports og Fritidspark Arendal i Silkeborg byder på blandt andet multibane til fodbold og håndbold, beachvolley, basketbaner, petanque og balancebane. Der er gratis adgang. Foto: Silkeborg Kommune

Det bliver Sports- og Fritidspark Arendal i Silkeborg, der skal repræsentere Østjylland i semifinalen i konkurrencen Danskernes Idrætspris.

Det står fast, efter at den regionale vinder i Østjylland netop er fundet.

I alt har 2.248 personer stemt om, hvilket østjysk initiativ der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris.

Over 70 pct. af stemmerne gik til Sports- og Fritidspark Arendal, der dermed skal repræsentere Østjylland i semifinalen.

- Sports- og Fritidspark Arendal er resultatet af et super samarbejde mellem kommunen, de lokale idrætsforeninger, skoler, boligforeninger og private. Parken er tilpasset de lokales behov, og det er tydeligt at se, at der er mange, som har glæde af den i dag. Parken har fået en stor lokal opbakning, og jeg vil gerne fremhæve de mange frivillige, der hjælper med vedligeholdelsen. De fortjener et stort skulderklap, siger DIF-ambassadør Christian Nicolai Ørum-Petersen i en pressemeddelelse.

Nu skal Sports- og Fritidspark Arendal sammen med otte andre regionale vindere fra resten af landet bedømmes af DIF's bestyrelse, der udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen.

Den endelige vinder afsløres i forbindelse med DRs årlige sportsgalla lørdag d. 10. januar 2015. Præmien er 100.000 kr. til et initiativ i hjemkommunen.