Henrik sov kun to til fire timer

Østjysk cykelhandler har fået hjælp til at sove bedre om natten

03:02

Ligesom en halv million andre danskere kender Henrik Schaufuss fra Silkeborg til problemet med søvnløshed.

I 15-20 år er hans søvn blevet afbrudt af tankemylder, og han har derfor tilbragt flere nætter på sofaen foran fjernsynet i håbet om at få kroppen og hovedet til at slappe af:

- Jeg har sovet noget, der ligner to til fire timer, siger Henrik Schaufuss til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Henrik Schaufuss har deltaget i TV 2's programserie 'Søvnløs - de pressede danskere', som blev sendt torsdag aften. Her fortalte han om, hvordan hans søvnproblemer har påvirket hans hverdag - både på arbejde, og når han har fri.

Læs også Seks ud af ti børn sover med deres mobil ved sengen

Til daglig har han sit eget cykelværksted, hvor det er hans ansvar at holde styr på tingene. Det er en opgave, som ikke altid harmonerer med dårlig søvn.

Han har flere gange oplevet at måtte bruge dobbelt så lang tid på sine arbejdsopgaver på grund af manglende overskud. Både på arbejdet og i hjemmet har han kunne mærke, at den dårlige søvn har gjort ham stresset og derved givet ham en kortere lunte:

- Hvis en medarbejder er kommet, mens jeg har siddet og ordnet nogle papirer, har jeg måske sagt: "Stop! Ikke lige nu". De er ikke blevet imødekommet på den rigtige måde,

I TV 2-programserien fik Henrik Schaufuss hjælp af en søvnekspert. Du kan høre, hvordan det er gået i tv-indslaget øverst i artiklen.