Heftige racerbiler brændte asfalt i den gode sags tjeneste

Der blev lørdag uddelt store oplevelser på FDM Jyllandsringen

00:54

VIDEO: Vrooom: Her kan du se et tv-indslag fra Sportscar Event.

Lamborghini, Ferrari, Mclaren.

Det er bilmærker, som de fleste af os nok kun drømmer om at komme i nærheden af, men lørdag kunne man - mod betaling - prøve en tur i en af de luksuriøse biler.

Tusindvis af hestekræfter blev nemlig sluppet løs på FDM Jyllandsringen i Resenbro ved Silkeborg.

Læs også Lektor og psykolog: Dit barns 4-tal fortjener også et stolt opslag

Det skete i forbindelse med Sportscar Event, der er et velgørenhedsarrangement primært til fordel for Børnecancerfonden, Tryghuset og Lukashuset.

Overskuddet fra arrangementet ventes at blive omkring 2,5 millioner kroner, og der er brug for pengene, lyder det fra Marianne Benzon Nielsen, der direktør i Børnecancerfonden.

- Det gør en kæmpe forskel, at vi står sammen om at hjælpe børn og familier, der har så hårdt brug for det. I løbet af de seneste 20 år er overlevelsen steget med knap 20 procent, og det er den jo kun, fordi vi står sammen, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND. 

Flere end 30 forskellige sportsvogne stod til rådighed for dagens gæster på FDM Jyllandsringen.

Et vanvittigt godt formål

Direktøren i Børnecancerfonden sætter stor pris på, at så mange kørere og frivillige hvert år vil være med til at samle penge ind til kampen mod børnekræft.

Ifølge en af kørerne, Mads Lysdahl Simonsen fra Lysdahl Simonsen Biler i Silkeborg, ville bilforhandleren slet ikke deltage i arrangementet, hvis overskuddet ikke gik til Børnecancerfonden.

Det gør en kæmpe forskel, at vi står sammen om at hjælpe børn og familier, der har så hårdt brug for det.

Marianne Benzon Nielsen, direktør, Børnecancerfonden

- Det er 100 procent afgørende. Det er et vanvittigt godt formål at støtte. Det er en stor, stor oplevelse at være med til, siger Mads Lysdahl Simonsen fra Lysdahl Simonsen Biler i Silkeborg.

Flere end 30 forskellige sportsvogne stod til rådighed for dagens gæster, der betalte mellem 200 og 5000 kroner for en tur på den halvanden kilometer lange bane på Jyllandsringen.  

Der var gratis adgang for børn under 12 år, mens større drenge og piger måtte smide 50 kroner i entré.

Læs også Lokalt samlingssted klar til flere våde sæsoner efter renovering