- Hash smadrer hukommelsen

Uddannelser sætter fokus på misbrug

02:35

1 af 2

Ungdomsuddannelserne i Silkeborg gør nu en fælles indsats for at komme problemer med alkohol, stoffer og kriminalitet i nattelivet til livs.

I dag tager uddannelserne hul på en temauge, hvor de unge går sammen for at finde fælles løsninger på deres udfordringer.

Lokalpolitiet i Silkeborg er med i projektet. Ifølge politiassistent Jesper Bang er det vigtigt at få skabt en kultur, hvor det fx ikke er smart at ryge hash.

- Unge spejler sig i hinanden. Så hvis det bliver hipt at ryge hash eller det, der er værre til fester, så er det det, man spejler sig i og det, man gør. Vi vil gerne fortælle de unge, at det ikke er hipt på nogen måde. Det er faktisk rigtigt farligt, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

På Th. Langs HF & VUC i Silkeborg mødte TV 2 | ØSTJYLLAND mandag Lasse, Cecilie, Daniel og Marianne. Ifølge dem er det en god idé, at der nu på tværs af uddannelserne bliver sat fælles fokus på misbrug blandt unge.

- Folk har brug for at få at vide, at der faktisk er konsekvenser ved at ryge hash, for det er der ikke særligt mange, der ved, siger 18-årige Marianne S. Møller.

- Det er første gang, jeg har fået fortalt sådan noget. Nu er jeg snart 19 og har gået i folkeskole. Jeg har aldrig nogensinde haft sådan noget her før.

I videoen øverst på siden kan du se mere om indsatsen mod unges misbrug.