Golf-ekspert: Kun nakken kan bremse Bjørn

Kun nakkeproblemer kan forhindre Thomas Bjørn i at vende tilbage til golfens verdenselite, mener golf-ekspert

Søndag kunne golfspilleren Thomas Bjørn løfte pokalen som vinder af Qatar Masters, som er en European Tour-turnering med flere store navne og 2,25 millioner kroner i førstepræmie.

Med sejren i Qatar giver "Bjørnen fra Silkeborg" et praj om, hvad der er i vente. Han kan nemlig meget vel være på vej tilbage i golfens verdenselite, mener golfeksperten Steen Tinning.

- Thomas kan vinde en hvilken som helst turnering. Han skal bare være mere fysisk fit, end han er nu. Som jeg ser det, er det kun problemer med nakken, der kan forhindre ham i at vende tilbage til den absolutte top, siger Steen Tinning.

Søndagens sejr blev sikret med stabilt spil, og da han på sidstedagen blev presset af spanieren Alvaro Quiros, oppede Bjørnen sig med en vigtig birdie på 15. hul. Og det er ikke et hvilket som helst trofæ, som danskeren har hevet hjem.

- Turneringen i Qatar er stor på den måde, at der var mange spillere fra verdensranglistens top-10 med, siger Steen Tinning.

Og trods problemer med nakken afviser Thomas Bjørn selv, at alderen kan bremse hans høje ambitioner.

- Vi golfspillere er så heldige, at vi stadig kan spille i en høj alder. Det kan godt være, at man skal passe lidt mere på sig selv. Men selv om jeg bliver 40 år, så tror jeg på, at jeg kan være med, sagde Thomas Bjørn i et officielt interview efter sejren søndag.

Bjørns sejr har i det hele taget tændt nogle lys rundt omkring i Golf-Danmark.

- Sejren er vigtigt for dansk golf. Det var nemlig ham, der startede vores succes, så derfor er vi mange, der er glade for, at det går ham godt igen, sagde sportschefen i Dansk Golf Union, Morten Backhausen, søndag.