Genbrugsstationer i Silkeborg skræmmer tyvene med overvågning

Efter mange indbrud valgte genbrugsstationer i Silkeborg at øge overvågningen, det har haft en positiv effekt

01:31

Flere genbrugsstationer i Østjylland oplever problemer med tyverier af specielt elektronik fra pladserne. Det kan de også nikke genkendende til i Silkeborg.

- Jamen det er jo nogen, der prøver at se, om de kan snuppe nogle ting, hvis pladsmanden ikke lige er til stede. Det er meget computer, elektronik og lignende, de prøver at stjæle i dagtimerne. Så der skylder vi kunden at passe på det for dem, siger affaldschef ved Silkeborg Forsyning Karsten Søndergaard. 

02:15

En genbrugsstation i Odder er plaget af tyverier

Luk video

Men nok skulle være nok, og derfor har de i Silkeborg forsøgt at løse problemet med overvågning.

- Vi har rimelig massiv overvågning med kameraer, sådan at vi overvåger, hvad der sker. Hvis det lykkedes nogen at komme væk med noget, så kan vi bagefter gå ind og søge på kamerabillederne, så vi kan finde ud af, hvem det var, der gjorde det, så er vi opmærksomme på de personer på de andre pladser, siger Karsten Søndergaard.

Også uden for åbningstiden har de i Silkeborg tidligere haft problemer med indbrud på pladsen.

- Indtil for fire år siden havde vi skader for 170.000 kroner om året. Det var hegn, der blev klippet i stykker, det var porte, der blev kørt ind i med stjålne biler, siger Karsten Søndergaard.

Læs også Ølkander og plastikkrus skal genbruges på Northside

Men noget kunne da også godt tyde på, at den øgede overvågning på genbrugsstationerne i Silkeborg har haft en positiv effekt, og mange af tyvene bliver nu skræmt væk.

- Skulle der komme et indbrud uden for åbningstid, så tændes alle projektører, og alle alarmer går. Inden for kort tid har vi en alarmpatrulje fremme, siger Karsten Søndergaard. 

Anne Harborg Larsen fra Miljøstyrelsen forklarer her, hvorfor det er et problem, at elektronik bliver stjålet fra genbrugspladserne:

01:58 Luk video