Gebyr for at blive væk

På Regionshospitalet Silkeborg venter personalet hver dag på patienter, der har glemt at fortælle, at de ikke som planlagt kommer til aftalt tid.

01:47

Nu skal det være slut med patienter, der kommer for sent til planlagte aftaler.

Det er nemlig et stort problem. På Regionshospitalet Silkeborg er der gennemsnitligt ni tilfælde hver eneste dag, hvor en patient kommer for sent eller helt udebliver fra en aftale.

- Det koster rigtig mange penge også for os. Vi har noget personale, der så går i tomgang og ikke kan lave noget patientrelateret, siger Helle Andersen, der er oversygeplejerske på Regionshospitalet Silkeborg, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Nu kommer der forsøgsvist gebyr på at komme for sent eller slet ikke at møde op til sin aftale med hospitaler i Region Midtjylland.

Gebyret kommer til at være på 250 kroner.

- Sundhedsvæsenets ressourcer er pressede i dag, og vi har en forpligtelse som sundhedsvæsen til at sørge for at de ressourcer bliver brugt bedst muligt, og derfor vil vi gerne undersøge om brugen af gebyrer kan gøre, at patienter i højere grad møder op til deres aftaler med sundhedsvæsenet, siger Mette Kjølby, leder af Folkesundhed og Kvalitetsudviklingen i Region Midtjylland.

Du kan få hele historien i tv-indslaget i videoen øverst i artiklen.