Gav nyre væk og blev syg

Kvinde fra Silkeborg lever med stærke smerter et år efter, hun gav en nyre til sin mand.

Pia Søgaard Jensen fra Silkeborg er selv blevet meget syg, efter at hun donerede en nyre.

Siden operationen i juni 2009, hvor lægerne tog en af hendes raske nyrer ud til transplantation, har hun haft konstante smerter i ryggen. Smerter som startede dagen efter, at hun havde foræret nyren til sin mand Thomas.

- De bliver ved med at sige, at sådan noget kan ikke ske. En af lægerne sagde til mig: "Det er sådan lidt hypokondri, det dér med dig", - og der blev jeg virkelig...jeg blev vildt ked af det, fortæller Pia Søgaard Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Nu er 12 smertestillende piller en del af hendes dagligdag, og hun har været sygemeldt lige siden operationen for over et år siden. Lige omvendt ser det ud for manden Thomas Søgaard. Han er blevet helt frisk, men må nu se sin hustru lide.

Skejby Sygehus har ifølge parret aldrig oplyst ægteparret om, at Pia Søgaard som donor kunne få alvorlige rygproblemer. Og sygehuset har indtil nu ikke ville anerkende, at nyre-donationen er årsagen til Pia Søgaards smerter.

Patientforsikring: Operationen skyld i smerter

I sidste uge afgjorde patientforsikringen, at nyredonationen er skyld i rygsmerterne.

Den ansvarlige overlæge accepterer patientsforsikringens beslutning, men undrer sig over den:

- Jeg har ikke hørt om nogen, der har fået en dårlig ryg af at give en nyre, og jeg har været overlæge med ansvar for nyretransplantationer siden '97, siger Kaj Anker Jørgensen, overlæge på Nyremedicisnk Afdeling C på Skejby Sygehus.

Sygehuset vil dog alligevel kigge sine procedurer efter i sømmene.