Garvet SF'er stiller op til Folketinget

Byrådsmedlem i Silkeborg Kommune, Hans Okholm (SF), vil arbejde for international solidaritet i Folketinget

Efter mere end 20 år i kommunalpolitik kaster 62-årige Hans Okholm sig nu for alvor ind i kampen om en plads i Folketinget. Han har det ikke godt med den aktivistiske krigsretorik, som han mener, Danmark fører.

- Vi er et lille land, og der er grænser for, hvor mange vi kan gøre plads til. Lige nu er det fornuftigt, at vi hjælper flygtninge i Danmark, men på længere sigt skal vi i stedet udvise international solidaritet. Der har været en tendens til en meget aggressiv kultur, forklarer Hans Okholm til TV2 | Østjylland.

SF'eren så helst, at der blev gjort langt mere for at hjælpe mennesker, som har det svært i deres nærområder, så de på længere sigt kan klare sig selv. Det håber han på at få lov til at kæmpe for i det danske folketing.

Ser fine muligheder for at blive valgt ind

Nu har han i første omgang annonceret sit kandidatur, og så gælder det jo bare om at komme ind.

- Der er mange opstillede SF'ere i Vestjyllands Storkreds, som jeg stiller op i. Men jeg tror alligevel på mine chancer. Jeg har 20 års erfaring i kommunalpolitik, så jeg er i hvert fald et kendt ansigt, lyder det fra Hans Okholm.

Tidligere har han faktisk været stillet op, men efterfølgende blev han i stedet partiets spidskandidat i Silkeborg Kommune og hellige sig derfor igen kommunalpolitikken.

Hans Okholm afløser tidligere folketingsmedlem Steen Gade, der ikke har ønsket at genopstille til næste folketingsvalg.

Hans Jørgen Okholm

- Hans Okholm er 62 år, bor i Silkeborg og har været medlem af SF siden 1990. Han er medlem af Silkeborg byråd, hvor han har siddet siden 1994 (med udtagelse af årene 2007-2010).

- Fra 2010-2014 som formand for plan- miljø- og klimaudvalget. I dag er han medlem af økonomi- og erhvervsudvalget og næstformand i vej- og trafikudvalget.

- Medlem af bestyrelsen i EnergiMidt (siden 2006) og i datterselskaberne EGJ/Fjernvarmen Herning samt EnergiMidt Renewebles. Bestyrelsesmedlem i HMN Naturgas I/S (siden 2010).

- Hans Okholm har arbejdet i Naturstyrelsen i 41 år. Først som skovarbejder, siden som skovløber og i dag som tværgående arbejdsmiljøkoordinator. Han har tidligere været tillidsmand og fællestillidsmand for Naturstyrelsens skovarbejdere gennem en årrække.

- Hans Okholm har tre voksne børn og er samboende med deres mor.