Fuglsang vil køre sig frem under Froomes radar

Silkeborg-rytteren Jakob Fuglsang mener ikke, at han har Chris Froomes helt store opmærksomhed, og det vil han udnytte

Foto: Philippe Lopez - Scanpix

Når klassementfolkene i årets Tour de France angreb Chris Froome (Sky) på søndagens bjergetape, svarede briten prompte igen.

Men da Jakob Fuglsang (Astana) trådte væk, lod Froome ham køre, og det var ret beset tvivlsom taktisk kørsel af Fuglsangs medkaptajn, Fabio Aru (Astana), som halede danskeren tilbage.

Jakob Fuglsang sad godt med på søndagens hårde bjergetape. Derfor ligger han nu nummer fem i årets Tour de France. Foto: Yoan Valat - Scanpix

Tilbage står dog, at Froome lod Fuglsang køre, og den danske Astana-kaptajn håber, at han kan køre sig endnu tættere på podiet ved at holde sig under Froomes radar.

- Jeg er stadig på en afstand i klassement, hvor han måske ikke vil koncentrere sig så meget om mig endnu, siger Fuglsang, som på femtepladsen er 1 minut og 37 sekunder efter den førende brite. 

Fuglsang vil køre intelligent

Fabio Aru er på andenpladsen med blot 18 sekunder op til Froome, og Jakob Fuglsang fra Silkeborg håber, at hans position lidt længere tilbage kan blive brugt taktisk for ham og Aru. 

- Vi er nødt til at køre intelligent, for Froome vil nok i første omgang køre efter Fabio Aru, Romain Bardet og Rigoberto Urán i klassementet, men vi skal finde en måde at udnytte det på, siger Fuglsang.

Læs også Jørgen Leth om Fuglsang: Han har en chance for at komme i top fem

- Jeg håber, vi kan bruge det som en fordel.

Inden de taktiske slag i toppen af klassementet skal udfoldes, venter der dog to flade etaper tirsdag og onsdag.

Derefter kommer der to bjergetaper.

Hvordan har Jakob Fuglsangs vej fra barndommen i Silkeborg til toppen af Tour de France været? Få historien herunder:

04:08 Luk video