Fuglsang taber førertrøje

Silkeborg-cykelrytteren Jakob Fuglsang måtte afgive førertrøjen i Vuelta a España

Cykelrytteren Jakob Fuglsang fra Silkeborg mistede søndag førertrøjen i Vuelta a España.

Danskeren sad ellers med helt fremme, da 2. etape blev afgjort i en massespurt, hvor Christopher Sutton fra Team Sky var hurtigst.

Alligevel måtte den 26-årige dansker se holdkammeraten Daniele Bennati fra Leopard Trek overhale ham i den samlede stilling, da Bennati tog sjettepladsen på etapen. Fuglsang blev nummer 19.

Selv om Fuglsang og Bennati står noteret for samme tid, så overtager italieneren den samlede førsteplads på grund af en bedre placering end danskeren på søndagens etape.

Dermed blev det blot til en enkelt dag for Fuglsang i førertrøjen. En førertrøje, han fik lidt tilfældigt, da hans hold Leopard Trek vandt lørdagens holdtidskørsel. Tilfældigt fordi danskeren var den første af Leopard Trek-rytterne til at krydse målstregen.

Spillede en hovedrolle
Fuglsang var dog ikke den eneste dansker, der spillede en hovedrolle på de 174 primært flade kilometer til Playes de Orihuel. Også Matti Breschel gjorde det godt.

Den danske Rabobank-rytter var således med til at kæmpe om etapesejren, hvor ingen dog var i stand til at følge Christopher Sutton fra Team Sky. Breschel fulgte dog godt med hen over den kuperede afslutning og kørte over målstregen som nummer fem.

De næste dage kan meget vel give flere ændringer i klassementet. På mandagens 3. etape venter der rytterne en drilsk afslutning, der går nedad.

Og allerede tirsdag på 4. etape går det stejlt opad, når feltet kører ind i Sierra Nevada-bjergkæden. Allerede her vil man få en indikation om, hvem der står stærkest af klassementsrytterne.

Vuelta a España slutter den 11. september i Madrid.