Fuglsang kåret som Årets Cykelrytter for anden gang

Jakob Fuglsang blev udnævnt til årets bedste danske rytter ved et arrangement i Ballerup Super Arena

Udslagsgivende for, at prisen går til den 32-årige silkeborgenser, er de to etapetriumfer og den samlede sejr i Critérium du Dauphiné i juni.

Han leverede det største enkeltresultat i en succesfuld dansk cykelsæson, og nu bliver Jakob Fuglsang også hædret på den hjemlige scene.

Astana-rytteren er ved et arrangement i Ballerup Super Arena udnævnt til Årets Cykelrytter 2017 - en pris han modtager for anden gang i karrieren. Første gang var helt tilbage i 2007. 

Læs også Fuglsang får kaptajnrolle til næste Tour de France

Udslagsgivende for, at prisen går til den 32-årige silkeborgenser, er de to etapetriumfer og den samlede sejr i Critérium du Dauphiné i juni.

Det franske løb anses for at være det største etapeløb i cykelsportens sæsonkalender, når man ser bort fra de tre grand tours, Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España.

Triumfen i Dauphiné er ikke blot det største danske resultat i år, det er også den mest markante sejr i hele Fuglsangs karriere.

Det er således første gang, han har vundet et løb på World Touren, der er cykelsportens højeste niveau.

Vandt foran succesfulde unge ryttere

Fuglsangs resultat var tilstrækkeligt til at tage prisen foran fire andre nominerede, der ellers hver især kan se tilbage på et flot år.

Ikke mindst Mads Pedersen, som vandt både DM på landevej, PostNord Danmark Rundt og et fransk etapeløb i sin første sæson på storholdet Trek. 

Læs også Fuglsang håber på at afslutte karrieren på dansk Tour-hold

Også talentet Mikkel Bjerg imponerede med et suverænt VM-guld på enkeltstart for U23-ryttere. Den blot 18-årige Bjerg vandt også EM-sølv i disciplinen og satte dansk timerekord.

Sidste års vinder, Amalie Dideriksen, demonstrerede på ny, at hun tilhører verdenseliten ved blandt andet at vinde VM-bronze på landevej.

Den sidste nominerede, Cecilie Uttrup Ludwig, vandt blandt andet EM-sølv i enkeltstart for U23-ryttere, ligesom hun tog den samlede sejr i World Tours ungdomskonkurrence.

PostNords talentpris er også blevet uddelt. Den gik til juniorverdensmester Julius Johansen.

Her er et overblik over de seneste ti års vindere:​

2017: Jakob Fuglsang
2016: Amalie Dideriksen
2015: Mads Würtz Schmidt
2014: Michael Valgren
2013: Amalie Dideriksen
2012: Lasse Norman Hansen
2011: Lars Bak
2010: Matti Breschel
2009: 4000-meter-holdet (Alex Rasmussen, Michael Mørkøv, Michael Færk Christensen, Jens-Erik Madsen og Casper Jørgensen)
2008: 4000-meter-holdet (Alex Rasmussen, Michael Mørkøv, Michael Færk Christensen, Jens-Erik Madsen og Casper Jørgensen)

Første gang prisen for Årets Cykelrytter blev uddelt var i 1976. 

Kilde: DCU