Fuglsang: Giv mig den røde trøje

Havde svært ved at acceptere, at han ikke kunne overtage førertrøje

Foto: Leopard Trek

Det blev lige ved og næsten for Silkeborg-cykelrytteren Jakob Fuglsang, som efter 10. etape af Vuelta a Espana blot manglende 12 sekunder for at kunne generobre løbets røde førertrøje.

Umiddelbart efter den 47 kilometer lange enkeltstart var resultatet svært at sluge for østjyden, som tidligere har kørt en enkelt dag i den røde førertrøje i årets Vuelta a Espana.

- For at være helt ærlig var jeg lidt arrig, da jeg først så det (at jeg ikke fik trøjen, red). Jeg havde det sådan: Giv mig den røde trøje igen, siger Jakob Fuglsang i en pressemeddelelse.

Perspektiver i andenplads
Efterfølgende kunne Silkeborg-cykelrytteren godt se det positive i sin samlede andenplads og de perspektiver, det åbner i Vueltaen, hvor mange af favoritterne blev kørt alvorligt agterud i klassementet.

- Jeg er rigtig glad for min andenplads. Da jeg havde tænkt over det hele, kunne jeg se, at dette resultat var bedre for mig. Det sparer holdet, og giver mig mulighed for at spare energi.

- I sidste ende kan jeg godt se fordelen af at være nummer to, selvom det havde været fantastisk at have trøjen. Alt i alt er resultatet meget bedre, end jeg havde regnet med, siger Jakob Fuglsang.

Skulle køre hårdt
Silkeborgenseren havde rådført sig hos holdkammeraten Fabian Cancellara før enkeltstarten, og konklusionen blev, at Fuglsang skulle køre hårdt på stigningerne og slappe lidt af på nedkørslerne.

Den taktik gav pote for Fuglsang, som blev nummer seks med et tidstab på 1,37 minutter til etapevinderen Tony Martin.

Jakob Fuglsang var kun 10 sekunder langsommere end superspecialisten og holdkammeraten Fabian Cancellara, som blev nummer fire på den 47 kilometer lange enkeltstart.