Frygter besparelser på hospital

Tirsdag aften var 400 personer mødt op til borgermøde i Silkeborg

01:49

1 af 2

Borgere i Silkeborg er utilfredse med Region Midtjyllands varslede besparelser på Regionshospitalet i byen.

Tirsdag aften var omkring 400 personer mødt frem til et borgermøde for at høre mere om de nedskæringer, som byens hospital står overfor. Nedskæringer, der blandt andet vil ramme Regionshospitalets Akutklinik.

- Jeg synes, der kom nogle sandheder på bordet. Vi kan ikke undvære den intensive afdeling, siger Tina Skov fra Silkeborg, der er lægesekretær.

Flere af de fremmødte frygter, at besparelserne er et skridt på den vej, der kan føre til at sygehuset lukker.

- Jeg er ikke optimist, siger Tina Skov.

Se: Frygter lukning af hospital

Region Midtjylland skal i de kommende år spare knap 700 millioner kroner, hvilket rammer bredt i hele regionen, og altså også i Silkeborg.

Allan Jørgensen var også med til mødet, og han mener, at man bør prioritere anderledes.

- Det kan godt ske, at der skal spares penge, men jeg synes bare, at det er et forkert område. Sundhedssektoren burde vi have råd til. Jeg håber, at vi får lov til at beholde sygehuset i Silkeborg, siger Allan Jørgensen fra Silkeborg.

De fremmødte stillede blandt andet spørgsmål til aftenens panel, som bestod af fagfolk og politikere, omkring besparelserne på akutområdet, som betyder, at silkeborgenserne fremover skal køre til Viborg.

- At man kan være så fræk at fjerne lægebil, intensivafdeling, og to tredjedele af medicinskafdeling, det er vi noget oprørte over lige nu, siger, Rune Dreier Kristensen, som er medlem af initiativgruppen bag borgermødet.

- Jeg kan godt forstå deres frygt, men der er dele af hospitalet, vi slet ikke rører ved, ret store dele. Men så er der også nogle dele, som vi rører alvorligt ved i forslagene, og det er akutområdet, hvor vi siger, at man bør modtage akutte patienter ens i hele regionen. Det vil sige, at borgerne i Silkeborg skal akutbetjenes i Viborg, hvor der er en akutmodtagelse, siger Ole Thomsen, der er sundhedsdirektør i Region Midtjylland.

Spareplanen blev præsenteret i mandags, og den er til høring de næste to uger.

Du kan se mere om tirsdagens møde i Silkeborg i tv-indslaget øverst på siden.